Absolútny víťaz je len jeden. Kto vyhral Fotku mesiaca Nikonblogu 2018?

Prvý mesiac roku 2019 je takmer za nami, no my sa ešte musíme zbaviť jedného dlhu z minulého roku. Je ním vyhlásenie absolútneho víťaza súťaže Fotka mesiaca Nikonblogu v roku 2018. Porota zložená zo zástupcov spoločnosti Nikon mala ťažkú úlohu, pretože všetky výherné fotografie v 12 mesačných kolách minulého roku boli veľmi kvalitné. Víťaz však môže byť len jeden, také sú pravidlá…

Staré múdre príslovie vraví: „Sláva víťazom, česť porazeným.“ A my vás budeme trochu napínať, pretože začneme najprv tým uznaním. Príslovečná česť patrí Lucii Blaškovej, ktorá rok 2018 otvorila i uzavrela svojim víťazstvom v januárovom i decembrovom kole súťaže. Rovnaké uznanie patrí Tomášovi Mähringovi za prvenstvo vo februáriTiborovi Cibirovi za marcové street kolo, Lukášovi Duranovi za aprílové víťazstvo, Mii Feres za májovú fotografiu siluet. A taktiež Pavle Pražákovej, ktorá vyhrala júlové kolo, Marcelovi Rebrovi za víťazstvo v septembrovom kole a nakoniec Anne Turkovej v novembrovom kole.

Asi sa čudujete, že sme vymenovali len deväť prvenstiev. Je to tak, jeden z autorov si totiž celkové víťazstvo v súťaži Fotka mesiaca Nikonblogu 2018 zaslúžil hneď troma mesačnými výhrami. Koniec drahôt – nech zaznejú fanfáry – absolútnym víťazom sa stáva Marián Kuric s fotografiou High Hopes II!
High Hopes II
Marian Kuric našu súťaž valcoval trikrát. V šiestom kole na tému Krajina zvíťazil s fotografiou High Hopes II, ktorá sa stala najlepšou snímkou v roku 2018. O dva mesiace neskôr, v augustovom kole s témou Leto, triumfoval čiernobielou sériou Samkov letný príbeh a svoj fotografický um ukázal do tretice s fotografiou Vo svetle v októbrovom kole s témou Jeseň.

Marian Kuric vyhráva poukaz na nákup fototechniky Nikon v hodnote 1 111€ a my mu srdečne gratulujeme. Výborná práca! Marián ale nebol úspešný len v tejto súťaži. V minulom roku sa jeho fotografia dostala aj do Nikon kalendára a pri tejto príležitosti som s ním urobil rozhovor, ktorý nájdete tu:

Marián Kuric: Modrú oblohu pri fotení nemám rád

Víťaznú fotografiu už teda poznáte a teraz sa patrí predstaviť ešte ostatné snímky, s ktorými Marián Kuric zaujal porotcov.

Samkov letný príbeh

Vo svetle

Teraz ste na rade vy!

Súťaž Fotka mesiaca Nikonblogu pokračuje i v roku 2019. Nezabudnite ale, že sme ju po novom presunuli z Flickru na Facebook (podrobnosti pozrite v článku). Vaše príspevky do januárového kola s témou Čiernobiela fotografia alebo Aj čierna a biela sú farby, môžete ešte pár dní pridávať na facebook stránke Nikonu TU. Neváhajte a zapojte sa do tohoto fotografického zápolenia už teraz!


Podrobné podmienky súťaže Fotka mesiaca Nikonblogu nájdete TU

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *