Pridajte fotku zátišia a vyhrajte v novembrovom kole súťaže!

Tento mesiac sa naša súťaž rozbiehala pomalšie ako zvyčajne. Súťažné fotografie začiatkom mesiaca veľmi nepribúdali. Asi aj preto, že fotenie zátiší nie je masová záležitosť. Čím sú naše fotoaparáty rýchlejšie a čím lepšie zvládajú náročnejšie podmienky, tým viac nás láka fotiť akciu. A zátišie, ktoré je našou novembrovou témou, je predsa len úplne statické.

Ale som presvedčený, že sú momenty, kedy každý z nás potrebuje aspoň na chvíľu ticho, pokoj, vnímať jednoduchosť, mať pocit, že sú ešte miesta, kde čas plynie pomaly. Takto na mňa väčšinou pôsobia fotografie zátiší. Vôbec sa nečudujem, že takéto maľby či fotografie visia často na stenách, pôsobia harmonicky až relaxačne, navodzujú pocit kľudného miesta.

Foto: Annie Spratt, unsplash.com

Ako si vy predstavujete zátišie? Baví vás túlať sa a pozorne sledovať okolie, snoriť v zákutiach a čakať na pekné svetlo? Alebo si kútik so zátiším radšej vytvoríte a naaranžujete sami? Nech je váš prístup akýkoľvek, dôležité je, ak veci robíte tak, ako sa páčia vám. Aby ste z nich mali dobrý pocit a tešili vás. Tí, ktorí ste zátišie ešte nefotili, skúste, možno sa vám to zapáči ako odreagovanie sa z rýchlych dní a pracovného nasadenia.

Teší ma každá nová fotografia pridaná do súťaže, rád vidím, akí všestranní sú niektorí z vás, dokážu pridať fotografiu takmer do každej témy a potom tí, ktorí sa vyslovene špecializujú a počkajú si na svoju tému. A samozrejme každé nové meno v súťaži ma rovnako veľmi teší.

Foto: Jonathan Borba, unsplash.com

Nezabudnite, už len týždeň máte čas zapojiť sa s fotografiami zátišia do súťaže Fotka mesiaca Nikonblogu. Pridávanie fotografií prebieha na Facebook stránke Nikon. Svoje súťažné snímky vložte ako komentár pod výzvu k súťaži, fotografie označte tagom #nikonblog112020 . Po ukončení novembrového kola autor jednej – najlepšej fotografie získa outdoorovú utierku Nikon a zároveň sa stane súčasťou finálovej dvanástky. Víťazi jednotlivých mesačných (12) kôl v roku 2020 postupujú automaticky do finále, v ktorom porota vyberie celkového víťaza súťaže za rok 2020. Ten získa poukaz na nákup fototechniky Nikon v hodnote 1 111€.

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *