Pozorujte krásy prírody s novými ďalekohľadmi Monarch

Už vo viacerých článkoch som sa zmienil o tom, že ďalekohľad môže byť vynikajúcim pomocníkom fotografa. Krajinári a outdoor fotografi ním môžu skúmať okolie a hľadať detaily, ktoré stoja za vyfotenie. Poznám fotografov, vo výbave ktorých ďalekohľad nesmie chýbať. A osvedčilo sa to aj mne. Či už na výletoch do prírody za nádhernú krajinou alebo zvieratami. Dokonca som vám napísal aj niekoľko článkov a recenzii ďalekohľadov:

Ďalekohľad, najlepší priateľ wildlife fotografa a fotografa prírody?

Skvost porroprizmatických ďalekohľadov Nikon 8×30 E II 100th Anniversary Edition

Malá hviezda medzi kompaktnými ďalekohľadmi. Nikon Sportstar EX 8×25 DCF.

Prostaff 3S: Keď milujete prírodu, chcete ju poznávať naplno

Aj preto som sa potešil novým ďalekohľadom s produktového radu Monarch. Práve Monarch patria medzi ďalekohľady s najlepším pomerom cena – výkon. Ich optika je už vysoko kvalitná, spracovanie je veľmi odolné, ergonómia je takisto super a pritom to peňaženku neprimerane nezaťaží. Je to vynikajúca cesta pre tých, ktorí nechcú investovať príliš veľa, ale zároveň majú vysoké nároky na optiku aj spracovanie. Veľmi sa teším, keď sa mi nové monarchii M5M7 dostanú do rúk a budem si ich môcť vyskúšať. Nech sa páči viac v tlačovej správe.

Tlačová správa

Spoločnosť Nikon dnes predstavila dva ďalekohľady, ktoré rozšíria produktový rad športovej optiky: MONARCH M7 A MONARCH M5. Obidva modely sú navrhnuté pre ľudí s vášňou pre prírodu a outdoor. Prostredníctvom prepracovaného odolného a štýlového tela prinášajú používateľom jasný a prirodzený obraz okolitého sveta. Ďalekohľady kombinujú špičkovú optiku a výbornú ergonómiu a sú dostupné v rôznych konfiguráciách, vďaka čomu je isté, že nájdete vhodný model MONARCH pre všetky svoje aktivity. 

Či ste nadšeným pozorovateľom vtákov alebo fanúšikom divokej prírody, ďalekohľady MONARCH M7 budú vaším perfektným spoločníkom. Vďaka viac ako 60° zdanlivému zornému poľu – čo je v tejto triede ďalekohľadov nebývalá hodnota – ponúkajú všetky modely MONARCH M7 veľkolepý zážitok z pozorovania. Či chcete rýchlo nájsť vtáka počas letu alebo pozorovať voľne žijúce zvieratá v diaľke, zakaždým vám poskytnú kvalitný obraz, vďaka čomu nikdy nepremeškáte pútavý okamih.

Pôsobivý model MONARCH M5 je rovnako vhodný na energické aktivity ako horolezectvo či turistika, ako aj na relaxačné koníčky, napríklad kemping. Všetky modely obsahujú optické sklo s extrémne nízkym rozptylom svetla (ED), ktoré koriguje chromatickú aberáciu spôsobujúcu farebné hrany a ponúka vždy jasný obraz.

Či už si vyberiete model MONARCH M7 alebo MONARCH M5, môžete očakávať veľkolepý obraz s vysokým rozlíšením, v ktorom nádherné farby prírody priam ožívajú. Obidva modely majú viacnásobné dielektrické vrstvy s vysokou odrazivosťou na hranoloch, ktoré zaručujú rovnomernú priepustnosť svetla v celom viditeľnom spektre.

Uvedomujeme si, že pri čakaní na voľne žijúce zvieratá je komfort kľúčový. Preto obidva nové prírastky do radu MONARCH ponúkajú výborné držanie vďaka pevnému gripu a pogumovanému telu, ktoré zároveň zabezpečuje ochranu pred nárazmi. Ďalekohľady MONARCH M7 a MONARCH M5 tiež ponúkajú výbornú odolnosť – sú vodotesné do hĺbky 1 metra počas 10 minút a odolné voči zahmlievaniu. Otočné výsuvné gumené očnice s nastavením rôznych polôh s aretáciou umožňujú jednoduché umiestnenie oka do správnej pozorovacej pozície.

Napriek tomu, že sú ďalekohľady MONARCH M7 a MONARCH M5 kompaktné a ľahké, dajú sa tiež upevniť na statív a umožňujú používanie bez rúk. To je obzvlášť užitočné pri dlhodobom pozorovaní z jedného miesta, napríklad keď ste v úkryte dúfajúc, že sa vám podarí zahliadnuť plachý vzácny objekt, na ktorý ste dlho čakali.

Produkty sú dostupné na webovej stránke Nikon za nasledujúce ceny:

  • MONARCH M7 8×42 – 514,99 €
  • MONARCH M7 10×42 – 534,99 €
  • MONARCH M7 8×30 – 414,99 €
  • MONARCH M7 10×30 – 429,99 €
  • MONARCH M5 8×42 – 339,99 €
  • MONARCH M5 10×42 – 359,99 €
  • MONARCH M5 12×42 – 379,99 €
       

Viac informácií o jednotlivých produktoch nájdete na stránke: www.nikon.sk

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *