Prostaff 3S: Keď milujete prírodu, chcete ju poznávať naplno

Keď milujete prírodu, chcete ju poznávať naplno. Chcete mať všetko na dosah ruky. Odhaľovať jej tajomstvá ide ľahko s Nikon ďalekohľadmi, a to od základného radu AKULON, cez PROSTAFF, MONARCH až po najvyšší a najdrahší modelový rad EGD.

Sloboda bez záťaže

V optike, a teda aj medzi ďalekohľadmi platí, že čím drahší, tým lepší, ostrejší, vyladenejší voči optickým chybám a odolnejší. Neznamená to však, že s lacnejším modelom si nemôžete vychutnať každý detail. Práve naopak. Môžete sa so slobodnejšou mysľou túlať po krajine a intenzívnejšie si užívať prítomný okamih. A o to predsa ide.

S radom ďalekohľadov PROSTAFF 3S môžete zažiť túto slobodu bez nutnosti príliš upúšťať od svojich nárokov na obrazovú kvalitu ďalekohľadu, či pohodlnosť a pohotovosť pri práci s ním. A je to vlastne práca? Priložiť si k očiam príjemne pogumovaný, ľahký ďalekohľad, pootočiť hladko ostriacim kotúčom a objaviť nový svet?

Je to pasia, pôžitok a nová vášeň. Ďalekohľady PROSTAFF 3S sú určené na prechádzky po prírode, na turistiku, pozorovanie vtákov a zvierat. Priblíženie 8x alebo 10x je dostatočné aj na pozorovanie menších zvierat a priemer vstupných šošoviek 42 mm umožňuje pozorovať objekty aj za relatívneho šera. Nemusíte mať najsvetelnejší ďalekohľad, zvlášť ak už máte 45 a viac rokov. Za dňa už lepšiu svetelnosť vaše oči nedokážu využiť a tak je zbytočné nosiť na bežné pozorovanie drahší, väčší a svetelnejší ďalekohľad.

Optika

Šošovky z optického skla sú opatrené antireflexnými vrstvami, aby ste mali obraz čistý, kontrastný, bez akýchkoľvek závojov či odleskov na povrchu skla. Optická konštrukcia je navrhnutá pre ostrý obraz, kresbu a kontrast. Z tohto hľadiska naozaj za málo peňazí dostanete veľa muziky. Kde sa trochu prejaví nižšia cenovka ďalekohľadu je aberácia v komplikovaných svetelných podmienkach, napríklad keď pozorujete tmavé holé konáre oproti oblohe, môžete zbadať malé farebné kontúry na hranách. Pri bežnom pozorovaní za bežných podmienok ale aberáciu neobjavíte. Oproti drahším ďalekohľadom je obraz trochu posunutý do teplých tónov, čo mu vo väčšine prípadov pridáva na atraktivite. Jednoducho povedané trochu vylepší realitu a pohľad cez neho je optimistickejší. 😊 Teplé tóny vnímame totiž ako radostnejšie.

Používanie

Široké zorné pole ďalekohľadov PROSTAFF 3S umožňuje ľahšie hľadanie objektu a dostatočne predsunutie výstupnej pupily zas pohodlné pozorovanie aj pre tých, ktorí nosia okuliare. Výsuvné gumové očnice ešte viac zvyšujú komfort pozorovania. Samozrejmosťou je dioptrická korekcia na pravom okulári ďalekohľadu.

Telo je pogumované, odolné a plnené dusíkom. Nehrozí tak, že pri zmene prostredia a teploty sa povrch šošoviek vo vnútri zahmlí, alebo že sa tam vyzráža vlhkosť.

V súlade s prírodou

Všetky sklá v ďalekohľade Nikon PROSTAFF 3S sú vyrobené z prírodne nezávadného skla bez prímesí olova a arzénu. Na vašich prechádzkach po prírode si tak nemusíte robiť starosti nielen o príliš drahé pozorovacie vybavenie, ale ani o to, že ste svoju milovanú prírodu nejako zaťažili. Spokojne si vychutnávajte pozorovanie a poznávanie sveta okolo nás a majte každý detail na dotyk svojich rúk. Stačí do nich vziať Nikon PROSTAFF 3S.


PLAŤTE MENEJ!

Kúpte v termíne od 14.5. do 19.7.2021 modely PROSTAFF 3S o 15,- Eur lacnejšie.

Viac info na usetrisnikonom.sk.

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *