Kategória "NIKON KALENDÁR"

Peter Čech: Niekedy musíte mať len šťastie

K dvanástke úspešných fotografov sa v chladný decembrový večer pridal aj Peter Čech s fotografiou Pozdrav slunci. Peter je pôvodom Slovák, ale už niekoľko rokov žije v Prahe. Zdá sa, že táto nádherná historická metropola sa stala pre Petra (zatiaľ) nevyčerpateľnou inšpiráciou, motívom a kulisou jeho fotografií.

Makro se psem na zádech. Rozhovor s Janem Žižkou

Ve sklepě svého domku má malý ateliér, kde fotí krásné ženy, aby – když si od nich chce odpočinout – vyrážel se svým psem Artušem do klidu přírody fotit makrofotografii. Rozhovor s autorem březnového snímku Nikon kalendáře 2020, Janem Žižkou.

Ľuboš Paukeje: Doma je dobre, ale cestovanie ma fascinuje

Ľuboša Paukejeho som nedávno stretol po prvýkrát. Bolo to na vernisáži fotosúťaže, kde si preberal cenu za 4. miesto. Meno mi bolo povedomé, ale až doma pri pohľade do Nikon kalendára som zistil, že bol v minulom roku jedným z finalistov.

Karolína Vučka: Fotografujem, lebo neviem maľovať

Karolína nie je v súťaži Nikon kalendár žiaden nováčik, dve z jej fotografií boli súčasťou kalendára v roku 2017 a ďalšia v 2018. Všetky tri úspešné fotografie sú „artové“, dúfam, že mi Karolína počas rozhovoru prezradí viac o tom, ako vznikli.

Predstavujeme semifinálovú päťdesiatku Nikon kalendára 2020

3. júna bol spustený a 15. septembra tohto roka ukončený už 11. ročník fotografickej súťaže NIKON KALENDÁR – moja srdcová záležitosť. V tomto roku bola téma inšpirovaná mottom „Život je séria drobných zázrakov”.

Drobné zázraky v Nikon kalendári 2020 – zapojte sa do súťaže aj vy!

Fotografická súťaž Nikon kalendár už po jedenástykrát sústreďuje autentické, originálne, nápadité fotografie autorov zo Slovenska a Česka. Za tie roky uspeli v súťaži známi aj začínajúci fotografi. Odmenou im bolo uznanie, dobrý pocit, ale aj vecné ceny, ktoré určite potešili.