3. kolo súťaže Fotka NIKONBLOGU 2021: Pohyb

Foto: Mattias Olsson | Unsplash

Nasledujúce dva mesiace, máj a jún, patria tretiemu kolu Fotky Nikonblogu 2021. Po dlhom čase začíname žiť voľnejšie, náš pohyb je konečne slobodnejší. Poďme ho vyjadriť fotkami! Témou aktuálneho súťažného kola je POHYB.

Fotka je síce statickým obrazom reality, to však neznamená, že nemôže zachytiť dynamiku a pohyb. Existuje viacero výrazových prostriedkov, ktorými ho môžete vyjadriť. A hoci samotné slovo pohyb najviac evokuje šport, aj táto téma je multižánrová. Pohyb nafotíte pri ľudských činnostiach, v prírode, meste aj pri experimente.

Foto: Sawyer Bengtson | Unsplash
Foto: CHUTTERSNAP | Unsplash

Čo sa teda od vašich súťažných fotografií očakáva?

Že buď zmrazia pohyb ľudí, zvierat alebo aj neživých predmetov, ale z výslednej fotografie musí byť rozpoznateľné, že objekty boli pri fotení v pohybe. Väčšiu dynamiku fotke pridáte, ak pohyb objektov naznačíte rozmazaním pozadia napríklad panningom alebo nastavením dlhšieho času závierky. Alebo môžete skúsiť fotiť statický objekt a pohyb dodať fotke pohnutím fotoaparátu v ruke. Ak si nie ste úplne istí ako na to, pripravujeme pre vás rady aj niekoľko návodov, ako pohyb zachytiť. Buďte s nami! 😊

Foto: Annie Spratt | Unsplash
Foto: Vita Marija Murenaite | Unsplash

Tretie kolo Fotky Nikonblogu 2021 opäť prebieha na oficiálnej Facebook stránke @NikonSlovakia. Už teraz ado 30. júna 2021 môžete vo forme komentára k príspevku TU, ktorým ohlasujeme nové kolo súťaže, vložiť max. 5 súťažných fotografií. Fotografie označte tagom #nikonblog32021. Po ukončení tretieho kola budú vybraté 3 víťazné fotografie. Ich autori získajú handričku na optiku a prívesok Nikon a zároveň všetci postupujú do celoročného finále o set Nikon Z 50 s objektívom Nikkor Z DX 16–50 mm f/3,5–6,3 VR.

Zúčastnili ste sa druhého kola súťaže? Víťazné fotografie na tému Svetlo a tieň a mená autorov zverejníme na stránkach Nikonblogu a facebookovej stránke @NikonSlovakia čoskoro. Sledujte nás aj ďalej.


Podmienky súťaže Fotka NIKONBLOGU 2021


Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *