Zažite čarovný okamih a podeľte sa oň

Priatelia, tak ako si užívate prázdninové obdobie?

Viem, že mnohí z vás, hlavne tí so školopovinnými deťmi, prázdniny pokladáte za pomerne náročné obdobie. Keď sú deti ešte nesamostatné, je potrebné im urobiť program na celé dva mesiace, čo môže byť časovo, finančne a niekedy aj psychicky náročné. 🙂 No nezabúdajte ani na seba. Dovolenka je na to, aby ste si aj vy oddýchli a tak si doprajte trochu času pre seba. Len ten, kto energiu má, môže je rozdávať ďalej.

Každý z nás ale oddychuje inak. Pre niekoho sú najlepším oddychom mestá plné histórie či galérií, pre iného je to more, pre ďalšieho neskrotná divočina a pre niekoho zas hory. To je aj prípad fotografov Elmara Bossarda a  Juliana Fürsingera, ktorí sa vybrali do Švajčiarskych Álp fotografovať a zžiť sa pritom s horami tak, že na čarovný moment budú dlho spomínať.

Aj preto sa zbalili do ruksakov, v ktorých mali všetko potrebné na to, aby sa túlali po cestách, horských chodníkoch i snežných poliach, a keď ich noc pristihne na krásnom mieste, jednoducho ostanú.

Atmosféru na vrcholkoch hôr s jedlom pripraveným na mieste, západy a východy slnka natočili a nafotografovali exkluzívne na nový Nikon D7500. Video v 4K rozlíšení a detailné fotografie na kvalitný senzor s vysokým dynamickým rozsahom. Dva objektívy Nikkor AF-S 16-80mm a Nikkor 10-20mm poskytli rôzne pohľady a uhly na krásu Švajčiarskych hôr. Vychutnajte si video a fotografie a skúste sami podľa seba zažiť ten očarujúci okamih, ktorý bude stáť za zapamätanie aj za fotku. A môžete sa na Instagrame či Facebooku podeliť o tento moment pod hastagom #earnyourmagicmoment. 🙂

Pred pár dňami som sa dozvedel, že na dovolenku dostanem na testy práve novučký Nikon D7500. Teším sa, keďže pred rokom som mal na podobnej letnej dovolenke na test Nikon D7200 a dopadol vynikajúco. Výsledky nájdete v článku Cestovateľské a dovolenkové kombo pre náročných. Nikon D7200 + Nikkor AF-S 16-80mm f2,8-4 E ED VR.

Nejdem síce za najkrajšími fotoúlovkami, ideme na rodinnú dovolenku, ale krása Rakúskych Álp je porovnateľná s tou vo Švajčiarsku, takže vám svoje skúsenosti prinesiem bez tlmočenia a s obrázkami v plnom rozlíšení.

Prajem vám krásne leto a veľa nezabudnuteľných chvíľ, ktoré nás dlho budú dobíjať energiou počas zvyšku roka.

Fotografie: Elmar Bossard a Julian Fürsinger

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *