Zachyťte najkrajšie okamihy do NIKON KALENDÁRA 2019

Keď sa rok prehupne cez svoju polovicu, nastáva čas na prípravu budúcoročného NIKON KALENDÁRA 2019. Príležitosť pre všetkých ambicióznych Nikon fotografov byť súčasťou päťdesiatky vystavených fotografií v Nikon Photo Gallery či dvanástky vybraných snímok vytlačených v exkluzívnom vydaní kalendára. No a v neposlednom rade možnosť získať zaujímavú cenu za porotou vybranú víťaznú snímku a byť súčasťou charitatívneho projektu, ktorý pomáha, tým ktorí to potrebujú.

Spoločnosť Nikon aj v tomto roku usporadúva fotografickú súťaž s charitatívnym pozadím „NIKON KALENDÁR – moja srdcová záležitosť“. Projekt vznikol v roku 2009 a vďaka svojmu úspechu a obľúbenosti sa v tomto roku koná už jej 10. ročník. Je určený všetkým milovníkom fotografovania s technikou Nikon, ktorí radi súťažia a túžia po prezentácii svojich fotografií v kalendári alebo na výstave.

Nikon kalendár sa v tomto roku nechal inšpirovať Karlom Čapkom, ktorý bol nielen český spisovateľ, intelektuál, novinár, dramatik, prekladateľ ale aj amatérsky fotograf, preto sme si ako tému tohtoročného 10. ročníka súťaže NIKON KALENDÁR – moja srdcová záležitosť, požičali jeho motto:

„Na svete nie sú najkrajšie veci ale okamihy“

Projekt dáva príležitosť amatérskym ale aj profesionálnym fotografom. Svoje fotografie môžu záujemcovia posielať do súťaže prostredníctvom internetovej stránky www.nikon-kalendar.cz, kde nájdete nielen galériu, ale tiež informácie o súťaži a jej pravidlá. Fotografie je možné nahrávať na webovú stránku až do 15.10.2018 do 23:59 hod.

50 semifinálových fotografií vybraných odbornou porotou na čele s pánom Stanislavom Pokorným, fotografom, členom Asociácie profesionálnych fotografov ČR a kurátorom Nikon Photo Gallery, bude verejnosti prezentovaných na výstave v Nikon Photo Gallery. Dvanásť víťazných fotografií bude zdobiť stránky šiesteho vydania prestížneho NIKON KALENDÁRA 2019, ktorý bude opäť vydaný v limitovanej sérii 111 kusov a bude nepredajný. Autor jedinej víťaznej fotografie, ktorú vyberie odborná porota, získa od spoločnosti NIKON CEE GmbH poukaz na produkty Nikon v hodnote 50 000 Kč.

Víťaz súťaže NIKON KALENDÁR 2018: Miloš Nejezchleb – Consumer society, Nikon D800

Krst desiateho vydania kalendára sa uskutoční na vernisáži výstavy Nikon kalendár 2019 v Prahe v Nikon Photo Gallery 12.decembra 2018. V tomto roku podporí Nikon Národ deťom. Dar spoločnosti Nikon vo výške 100 000 Kč a výťažok z dražby fotografií bude venovaný na projekt 1000 statočných. Finančná čiastka poputuje v plnej výške na optimalizujúce štúdie v obore detskej onkológie a hematológie. Tieto štúdie pomohli najviac pri liečbe detských pacientov s nádormi a leukémiou.

Nadácia Národ deťom sa od začiatku svojej existencie v roku 1990, keď vznikla ako jedna z prvých nadácií na území vtedajšieho Československa, snaží svojimi nadačnými príspevkami skvalitniť starostlivosť o detských pacientov Kliniky detskej hematológie a onkológie 2. lekárskej fakulty UK a FN Motol a to nákupom zdravotníckej techniky, liekov, ale i financovaním výskumu liečby onkologických ochorení a v neposlednom rade i zlepšením prostredia, v ktorom liečba detských pacientov prebieha.

V minulom roku venovala spoločnosť Nikon pri príležitosti stého výročia založenia spoločnosti Nikon 100 000 Kč centru Arpida. Ďalších 80 000 Kč, ktoré pripadli taktiež Arpide, sa získalo počas večera predajom súťažných fotografií. Získané prostriedky boli použité na pobyt pri mori pre detských klientov Arpidy.

Viac o projekte nájdete na www.nikon-kalendar.cz.

Zdroj: Tlačová správa Nikon

Pozrite si všetky víťazné fotografie NIKON KALENDÁR 2018

https://www.nikonblog.site/vyhlasenie-vysledkov-sutaze-nikon-kalendar-2018/

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *