Nikon kalendár 2016

V minulom roku usporiadala spoločnosť NIKON spol. s r.o. už 7. ročník obľúbenej fotosúťaže NIKON KALENDÁR – moja srdcová záležitosť. Zúčastniť sa mohli všetci nadšení fotografi používajúci digitálne fotoaparáty značky Nikon.

Témou tohto ročníka súťaže bolo Představivost vládne světu.

Odborná porota na čele s predsedom pánom Stanislavom Pokorným, fotografom a predsedom Asociácie profesionálnych fotografov Českej republiky, vybrala z celkového počtu 1 153 prihlásených fotografií päťdesiat semifinálových. Medzi nimi bolo i dvanásť fotografií, ktoré nakoniec ozdobili prestížny NIKON KALENDÁR pre rok 2016 a ktoré boli ako každoročne až do slávnostného večera utajené. Kalendár pokrstil pán inžinier Jiří Procházka, riaditeľ Domova pre zrakovo postihnutých Palata.

Po krste nasledovala dražba 12 víťazných fotografií z kalendára pre rok 2016. Vďaka veľkému záujmu prítomných hostí bolo počas slávnostného večera vydražených aj niekoľko semifinálových fotografií. Výťažok z dražby fotografií pre Palatu na úhradu nákladov spojených s obnovou orientačného systému pre slabozrakých a nevidomých v priestoroch zariadenia sa vyšplhal do výška 309 000 Kč. Spoločnosť Nikon naviac prispela Domovu čiastkou 10 000 Kč. Po skončení dražby prevzal Jiří Procházka, riaditeľ Domova pre zrakovo postihnutých Palata, z rúk marketingovej riaditeľky Evy Čížkovej šek vo výške 319 000 Kč.

Autori 12 víťazných fotografií v kalendári pre rok 2016 sú: Tomáš Tichý (Ráno na konci světa), Jaroslav Kuneš Behenský (Origami Tale), Pavla Hralová (Čas), Tomáš Holub (Podzimní Vysočina), Roman Kantor (Betelné zvonek: Ščí jak sviňa), Pavel Svoboda (V ráji), Renata Kratochvílová (Alea iacta est …), Milan Fiala (fakt je kulatá), Petr Luňák (Pohádka), Martina Petrová (Petvážky), Jiří Částka (Balónový ráj), Richard Horák (Praha tajemná…).

Absolútnym víťazom súťaže sa stal Milan Fiala s fotografiou „fakt je kulatá“. Od spoločnosti Nikon získal šek na nákup produktov tejto značky v hodnote 50 000 Kč.

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *