Kategória "Nezařazené"

NIKON PREDSTAVUJE SVOJ NAJĽAHŠÍ 600 MM SUPERTELEOBJEKTÍV

Amsterdam, Holandsko, 11. októbra 2023: Spoločnosť Nikon dnes rozširuje svoj rad ľahkých superteleobjektívov radu S o plnoformátový objektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou NIKKOR Z 600mm f/6.3 VR S. Tento ostrý 600 mm objektív vyvinutý na snímanie z ruky poskytuje bezprecedentnú

Ulovte si Nikon Z fc!

Priznám sa, že táto súťaž o novučký Nikon Z fc, ktorú dohodli kolegovia v ČR mi trochu ušla. Stále však máte ešte pár dní, ktoré môžete využiť na zapojenie sa do nej. A ak aj nie, mám pre vás tip na užitočnú aplikáciu,

František Ortmann v rozhovore o food fotografii: Pokiaľ nemáš jedlo rád, neurobíš z neho dobrú fotku

S Františkom Ortmannom som robil rozhovor na Nikonblogu už pred ôsmimi rokmi, vtedy na tému jeho projektu Tattoo Names, fotografovanie tetovaných ľudí. Ale – a zaznelo to i v minulom interview – František vie fotiť množstvo ďalších žánrov a nebojím sa napísať, že všetky fotí výborne. Okrem iného je to tiež food fotografia teda fotenie jedla.

Hľadanie univerzála: NIKKOR Z 24-120 mm f/4 S

Poznáte to, idete na cesty, turistiku, bicykel a chcete si zobrať so sebou aj fotoaparát, lebo chcete naozaj dobrú kvalitu fotografií a telefón vám nepostačuje. Máte však dilemu, ktorý zo svojich objektívov zobrať so sebou? Radšej širokáč, štandardný objektív alebo

Na love s Tomášom Hulíkom a novým NIKKOR Z 800 mm f/6,3 VR S

Keď Nikom predstavil svoj doteraz najdlhší teleobjektív pre mirrorless systém, vyvolal dosť veľa vzruchu medzi fanúšikmi športu a divokej prírody. Kto by nechcel mať 800 mm objektív v relatívne kompaktnom tele a so stále príjemnou váhou pod 2,5 kg?

Black Friday: Ušetri až 500 €

Akcia BLACK FRIDAY je zameraná na prvé modely Nikon Z 6 a Z 7, ktoré však s najnovším updatom firmvéru získavajú množstvo z oceňovaných vlastností a funkcií ich novších „súrodencov“ Nikon Z 6II a Z 7II. So zľavou kúpite aj model Z 50, samotné telá, súpravy aj vybrané ďalekohľady.

Novinky medzi Nikon softvérmi

Spoločnosť Nikon s potešením oznamuje uvedenie softvéru NX MobileAir – aplikácie pre smartfóny, ktorá automaticky prenáša snímky nasnímané digitálnymi fotoaparátmi Nikon na server FTP (File Transfer Protocol) bez použitia počítača. Okrem toho oznamuje softvér NX Tether – ľahko použiteľný softvér na prepojené snímanie* digitálnymi fotoaparátmi Nikon, ktorý umožňuje úpravu nastavení fotoaparátu v počítači a podporuje diaľkové snímanie.

Ušetri s Nikonom Z 5 až 300€

„Zdá sa, že Nikon vyrobil najlepší základný full frame fotoaparát.“ Takto zhodnotili jednou vetou kvality mirrorless fotoaparátu Nikon Z 5 odborníci z online magazínu DPReview.

Objavte zázračný mikroskopický svet s Nikon Small World in Motion

Súťaž, ktorá dokumentuje fascinujúci mikro až nano svet Nikon Small World pred desiatimi rokmi rozšírila súťažné príspevky aj o videosekvencie a časozberné videá nasnímané prostredníctvom mikroskopu. Pozrite si tohtoročné víťazné videá.