Maľovanie pohybom: posledné kolo Fotky Nikonblogu štartuje

S posunom času počas posledného víkendu sa nám stmieva už pre piatou večer. Pre niekoho je to skľučujúca zmena, no pre nás nadšencov fotografie je to len ďalšia výzva postaviť sa s fotoaparátom a čeliť šeru kreatívne. 😊

A my vám dáme trochu inšpirácie pre vaše ďalšie fotky aj so šancou vyhrať náš skvelý a zároveň štýlový fotoaparát Nikon Z fc.

Foto: Cassidy Dickens, Emile hC aXybmweM, Osman Rana, Ahmad Odeh

Posledné kolo Fotky Nikonblogu SK je venované pohybu vo fotografii. Pozor, nie ale pohybu zmrazenému, ale zvýraznenému pohybovým rozmazaním.

Rozmazanie dodá pohybu akcent, snímkam dynamiku a zaujímavosť. Experimentovaním s dlhšími časmi môžete získať graficky zaujímavé výtvory, ktoré vás i budúcich pozorovateľov môžu prekvapiť.

Nebojte sa teda a predĺžte svoju expozíciu na desatiny sekundy, ale môžete siahnuť aj po niekoľko sekundových expozíciách. Je to len na vás, ako veľmi sa rozhodnete pohyb rozmazať.

Určite viete, že rozmazať vo fotke môžete nechať len pohyb a ostatné časti fotografie budú ostré (zvyčajne použijete statív), ale môžete rozmazať aj celú fotografiu kreatívnym pohnutím fotoaparátu počas expozície. Ďalším spôsobom, ako dlhším časom zachytiť pohyb, môže byť sledovanie objektu pohybom fotoaparátu. Výsledkom je ostrý pohybujúci sa objekt s krásne rozmazaným okolím pohybom fotoaparátu.

Foto: Paulo Freitas

O týchto technikách vám skoro napíšem, ale nečakajte, poďte experimentovať s časom závierky.

Teším sa na vaše fotografie do posledného kola. Neváhajte a zapojte sa, stačí sa v jednom kole umiestniť medzi troma najlepšími a stanete sa finalistom v hre o úžasný Nikon Z fc!

Ako? Nahrajte svoje fotografie ako komentár k našej výzve na Facebooku Nikonu.

Viac informácií a komplexné pravidlá súťaže nájdete tu: https://www.nikonblog.sk/podmienky-fotografickej-sutaze-fotka-nikonblogu-2023/

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *