Každoročná súťaž NIKON KALENDÁR 2018 otvorená!

Skončili prázdniny, blíži sa jeseň a tak nastal najvyšší čas na prípravu nového kalendára pre nasledujúci rok 2018. Väčšina z nás je po dovolenke, vonku cítiť prvé závany chladu a večery sú už o poznanie dlhšie. A to je vhodná chvíľa prevetrať archív fotografií a nájsť to najlepšie, čo ste vyfotogravali svojim Nikonom. 🙂

Spoločnosť Nikon v týchto dňoch zahájila už 9. ročník súťaže NIKON KALENDÁR – Moja srdcová záležitosť. Tento projekt s charitatívnym poslaním vznikol v roku 2009 a je určený všetkým, ktorí radi fotografujú Nikon technikou.

V tomto roku si však pripomíname 100. výročie založenia spoločnosti Nikon a tak tohtoročná téma súťaže je inšpirovaná práve týmto významým jubileom. Je to obzretie sa za tým najlepším, čo tu Nikon za toto dlhé obdobie v rukách šikovných a talentových fotografov zanechal. Výzvou súťaže je teda poslať to najlepšie, čo ste kedy akýmkoľvek prístrojom Nikon vyfotografovali. Aby bolo možné túto výzvu prijať doslovne, môžu autori po prvý krát v tomto ročníku zasielať aj fotografie nasnímané staršou analógovou technikou Nikon. 100 rokov s Nikonom je hlavná téma, ktorá, veríme, obsiahne široké spektrum unikátnych fotografií, ktoré sú vašou novou alebo dlhoročnou srdcovou záležitosťou.

Do súťaže sa môžu prihlásiť profesionálni ale aj amatérski fotografi (s max. 3 fotografiami) do 31.10.2017 do 23:59. Snímky možno nahrávať priamo na webovú stránku súťaže www.nikon-kalendar.cz, kde nájdete všetky informácie o priebehu súťaže a jej pravidlá.

Po ukončení súťaže vyberie odborná porota 50 semifinálových fotografií, ktoré budú predstavené 13. decembra 2017 v Nikon Photo Gallery v Prahe. Výstava potrvá do 21. januára 2018. Zároveň bude uvedený aj NIKON KALENDÁR 2018 s výberom 12 snímok, vytlačený v limitovanej sérii 111 kusov. Autor fotografie, ktorá najviac zaujme porotu, získa od spoločnosti NIKON CEE GmbH poukaz na tovar značky Nikon v hodnote 50 000 Kč.

Po vzore minulých ročníkov i v tomto roku bude mať súťaž najmä charitatívny kontext. V minulom ročníku priniesol výťažok z dražby víťazných fotografií a dobrovoľný príspevok spoločnosti Nikon Nadačnému fondu Archa Chantal finančný dar vo výške 210 000 Kč. Filozofiou nadácie je humanizácia detských zdravotných zariadení.

Tento ročník podporí Centrum ARPIDA, ktoré ponúka komplexnú pomoc rodinám starajúcim sa o deti, mladistvých a mladé dospelé osoby s telesným a kombinovaným postihnutím. Výťažok z predaja súťažných fotografií a finančný dar spoločnosti Nikon použije centrum na pobyt svojich klientov pri mori v roku 2018. Myšlienka podpory tohto centra vznikla podľa námetu filmu Jiřího Mádla Pôjdeme k moru, ktorého scény sa natáčali práve v ARPIDE a zároveň sa na ňom spoločnosť Nikon partnersky podieľal. Snom hlavného filmového hrdinu bola cesta k moru s celou rodinou. Vďaka tomuto projektu Pôjdeme k moru II a všetkým, ktorí sa zapoja do súťaže sa vysnívaný pobyt pri mori stane skutočnosťou. Viac informácií o organizácii na www.arpida.cz.

Galéria 12 fotografií vybratých pre NIKON KALENDÁR 2017:

Skryté krásy všedného dňa v Nikon Kalendári 2017

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *