Dievčatá z Czech Vibes očarené svetlom

Keď nad tým premýšľam, svetlo je asi nejdôležitejší spolupracovník fotografa. Keď má fotka “drive” vďaka zaujímavému svetlu a šikovnosti fotografa ho zachytiť, prepáčite jej aj technické nedokonalosti. Ale keďže dnešné zobrazovacie technológie Nikon sú tak dobré, že technicky dobrú fotku nie je problém urobiť, určite tak skoro neupadne do zabudnutia. Takže techniku máme, je to len a len o fotografovi a svetle!

‘Pustevny’ Nikon Z 7 + NIKKOR AF-S 16-35 mm f/4 © Czech Vibes

S touto myšlienkou vznikol projekt, ktorý vyslal fotografov do sveta po stopách svetla s Nikon výbavou zavesenou na krku. Na cestu sa vybrali aj Markéta a Magdaléna z Czech Vibes. Túžba po zaujímavých záberoch ich zaviedla do zasnežených Beskýd. Že je zima, často pod mrakom a šedivo, to ich vôbec neodradilo. S o to väčším odhodlaním prijali výzvu a sa pustili do hľadania.

‘Pustevny’ Nikon Z 7 + NIKKOR AF-S 16-35 mm f/4 © Czech Vibes

Markéta s Magdalénou sú kreatívne duo. Markéta fotí a Magdaléna natáča video. Ich tvorba má typický rukopis, ich hlavnú kulisu tvorí príroda dokonca aj pri komerčných projektoch. Prirodzené svetlo je v ich spôsobe vnímania veľmi dôležité, dokonca niekedy dôležitelšie ako lokalita.

‘Chomoutovské Jezero’ Nikon Z 7 + NIKKOR 24-70 mm f/4 S © Czech Vibes

Svetlo je nikdy nekončiaca výzva. Ťažko predvídateľná, vždy jedinečná a niekedy až nedosiahnuteľná. Hľadanie svetla je pre trpezlivých a šikovných, ktorí dokážu niekedy aj z malého záblesku svetla vyčarovať obraz.

Tak ako Daniel Kordan, Lina Kayser a Mikko Lagerstedt aj Markéta s Magdalénou išli po stopách svetla obťažkané novou Z 7 s nasadeným zoom objektívom Nikkor 24-70 mm f/4 S. Nezabudli si pribaliť aj svoj obľubený “zrkadlovkový” zoom Nikkor AF-S 16-35 mm, ktorý možno nasadiť na Z 7 cez FTZ adaptér.

‘Chomoutovské Jezero’ Nikon Z 7 + NIKKOR 24-70 mm f/4 S © Czech Vibes

Pre profi fotografov a fotografky, akými sú bepochyby aj Czech Vibes, je technika, na ktorú sa môžu spoľahnúť samozrejmosťou a nutnosťou. Preto sa táto výbava stala skvelým spoločníkom a pomocníkom pri hľadaní svetla. Dynamický rozsah fotoaparátu ocenili špeciálne v momentoch, keď potrebovali vyzdvihnúť tiene a tmašie miesta záberu. V kratučkých momentoch predierajúceho sa svetla, keď nie je čas fotiť v štýle pokus-omyl, chyby sú neprípustné. Aj v krajine existuje rozhodujúci okamih, kedy v jednom momente treba zo situácie vyťažiť maximum. Vďaka elektronickému hľadáčiku s ukážkou reálnej expozície je možné skontrolovať správne nastavenie ešte pred stlačením spúšte.

Sledujte v najbližších týždňoch na Instagrame #PursuitOfLight a uvidíte oveľa viac úžasných fotografií nasnímaných Nikonom Z 7.

Viac z tvorby Czech Vibes nájdete na www.czechvibes.com.

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *