Dabls Braňa Poláčka

Braňo Poláček nie je u nás na Nikonblog.sk neznámym menom. Už niekoľko krát sme vyzdvihli jeho fotografie v našej skupine na Flickri  SOM | Fotka mesiaca Nikonblogu. No a bol to práve Braňo Poláček, ktorý pred poldruha rokom získal cez spoločnosť Nikon akreditáciu oficiálneho fotografa  festivalu Desperados High Jump. Na základe toho sme s ním urobili rozhovor, ktorý si môžete prečítať tu: https://www.nikonblog.sk/branislav-polacek/. Ako vidíte, náš rozhovor končil slovami o najbližších Braňových plánoch. Týkali sa čiernobielych dvojexpozícií športovcov či umelcov.

dabls

Dnes sme sa dočkali výsledku Braňovej práce, ktorý nazval Dabls. Fotografie nakoniec ostali farebné, keďže sa autorovi nakoniec farba pozdávalo viac, ako škála šedej. No a tu sú Braňove slová o jeho projekte.

Nápad urobiť dvojexpozície mi vŕtal v hlave už tretí rok, podarilo sa mi ho zrealizovať až tento rok v lete. Fotografoval som novučičkým Nikonom D500. Fotoaparát naozaj nesklamal a dokonale nahradil moju obľúbenú D300s-ku. Pri väčšine fotiek som použil objektív 24-70mm a blesky SB5000 a SB700 . Blýskal som ostrým svetlom bez akéhokoľvek difúzora.

Fotografie sú skladané v počítači. Mám aj skladané vo fotoaparáte, ale tieto sa mi zdajú čistejšie a skladanie i prelínanie mám viac pod kontrolou. Všetky fotografie okrem downhill biku sú fotené v noci, takže to bolo vždy trochu komplikované.

bboy

Breakdance sme fotili na Slavíne (pamätník padlých sovietskych vojakov v II. svetovej vojne nad Bratislavou), kde na nás niekto zavolal policajtov lebo “ničíme pomník“. Na fotografii je Bboy Roman Lakatoš.

bmx

Bmx bikera- Kristiána Kmeťa sme fotili  bez problémov v parku Andreja Hlinku v Bratislave.

rap

Rapera Strespeza (Vlado “Strespez“ Kučera ) sme fotili v jeho “domovskom“ štúdiu La familia de sangre v Pezinku.

dj

Dj-a Martina “Skrkoo“ Škvarko som vyhnal na lesnú cestu kúsok pod Pezinskou Babou. 🙂

dwnhill

Downhill bike je fotený na nádhernom traile v Stupave, kde si zavyvádzal downhill biker Erik Klúčik

SK8c

Sk8 s Marekom Janoušekom sme fotili v novom skateparku v Malackách a basketbalovú sešn sme spáchali na základnej škole na bielenisku v Pezinku. Na fotografii vidíte Ballera Gusta Ďurneka.

streetball

Milo ma prekvapil nový prístroj Nikon D500, ktorý bol pocitovo(ovládaním, veľkosťou) veľmi podobný D300s, no o poznanie rýchlejší a presnejší. Zaostrovací systém je omnoho precíznejší a môžem s väčšou istotou používať aj okrajové zaostrovacie body. Nový prístroj má aj väčší a jasnejší hľadáčik. Po prvý krát necítim rozdiel v hľadáčiku keď po chvíľke fotenia s Full Frame fotoaparátom priložím oko k D500. D500 prišla s dosť veľkým odstupom po D300s, no čakanie sa vyplatilo. 🙂

D500_16_80E_fronttop

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *