Ako sme spoznali nový Nikon Z 50

10.10.2019 sa v Prahe v divadle NOD zišlo cez 200 ľudí, ktorí boli zvedaví na nový fotoaparát Nikon Z 50. Šlo o významné predstavenie novinky, ktorá mieri do strednej triedy fotoaparátov s väčším APS-C senzorom, integrovaným hľadáčikom, výklopným displejom a modernými technológiami. Tie vám umožnia ľahko a bezstarostne prístroj nielen používať, ale pomocou stáleho pripojenia s telefónom aj okamžite zdieľať skvelé zábery s priateľmi i celým svetom.

Zdroj: Nikon Facebook

Článok o novinke sme už zverejnili a recenziu pre vás chystám, ale v tomto krátkom článočku by som sa chcel podeliť práve o dojmy z predstavenia. To bolo nielen technickým zážitkom pre fotografov, bloggerov, odborných redaktorov a influencerov, ale bolo zároveň vtipným i kultúrnym predstavením.

Zdroj: Nikon Facebook

Program uvádzal Honza Kozák z Nikonu Česká republika a spestroval ho vtipnými divadelnými a humornými vsuvkami. Bolo naozaj zážitkom vidieť perfektného odborníka a produktového manažéra fotoaparátov Nikon v roli zábavného moderátora a herca a keď sa k nemu pridružil Petr Jan Juračka, obecenstvo ich oboch odmenilo zaslúženým aplauzom.

Myslím si, že tak to má byť, fotografia a video dnes slúži nielen na prácu, dokumentáciu, ale aj na zábavu a nový Nikon Z 50 zábavný je. Navyše je kompaktný a ľahký, že nebudete mať problém si ho vziať vždy a všade.

V programe sa vystriedali aj hostia – fotografi, blogeri, videotvorcovia, ktorí sa podelili so svojimi skúsenosťami s Nikon prístrojmi radu Z. Bol to Marek Musil, ktorý je azda najznámejší cez svoje fotografie exotického festivalu Burning Man, Klára Kolouchová, ktorej výstup na K2 sme sledovali, influencerka a blogerka Eliška Hudcová, kreatívne duo Czech Vibes, ktoré tvorí nádherné emotívne fotografie a videá. No a na pódiu sa objavil aj Nikonblog. 🙂

Zdroj: Nikon Facebook

Keďže odkedy boli Zetká predstavené, používam ich aj ja, dostal som príležitosť porozprávať o tom, ako sa mi s nimi fotografuje a pracuje. Je to na dlhšie, ale v skratke – pre moje potreby viac ako rýchle, odolné rovnako ako profi zrkadlovky Nikon, presnejšie zaostrovanie na statické a pomaly sa pohybujúce objekty, diskrétne tiché, super na video. Nový Nikon Z 50 všetko toto spĺňa (ekvivalentne k svojmu trochu menšiemu senzoru) a navyše je omnoho kompaktnejší a ľahší. Je naozaj voľbou pre tých, ktorý chcú mať ľahko prenosný fotoaparát.

Vyvrcholením programu bolo unikátne vystúpenie Lukáša Lukéro z umeleckého štúdia DOWIS. Neuveriteľná svetelná šou, ktorá znázornila vývoj fotoaparátov Nikon od ich počiatku krásne zladená s hudbou.

Neuveríte, ale túto svetelnú parádu predviedol jediný človek pomocou špeciálnych sprejov a svetiel vlastnými rukami. Na konci svetelného príbehu som bol dojatý, mal som chuť len tíško sedieť a vnímať pocity, na druhej strane chuť tlieskať a pískať od nadšenia. Na záver sme strelili šampanské a popriali Nikonu Z 50 veľa úspechov a nádherných fotografií i videí.

Zdroj: Nikon Facebook

V ďalšom blogu mohli odborníci dychtiví po technických detailoch vyspovedať produktového špecialistu Nikon Filipa Bartáka a po celý čas si mohli skúšať fotoprístroje na modelke v slabom svetle.

Zdroj: Nikon Facebook

Ďakujem Nikonu za pozvánku, pohostinnosť a zábavný i dojímavý program. Bol to zážitok, na ktorý tak skoro nezabudnem.

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *