Zrkadlovky Nikon a aplikácia SnapBridge ocenené TIPA award a Red Dot Award

PD2015_rd

Spoločnosť Nikon Corporation s radosťou oznamuje, že dve digitálne jednooké zrkadlovky Nikon, D5 a D500, získali ocenenie Red Dot Award: Product Design 2016, ktoré sponzoruje nemecká organizácia Design Zentrum Nordrhein Westfalen.

Prvotriedne ocenenie The Red Dot Award: Product Design získavajú produkty predstavené za posledné dva roky, ktoré sa vyznačujú najvyššou kvalitou na základe až deviatich kritérií. Medzi ne patria inovatívnosť, funkčnosť, ergonómia, ekológia a odolnosť.

V roku 2016 sa konal už 61. ročník súťaže Red Dot Award: Product Design. Víťazné produkty vybraté spomedzi zhruba 5 200 produktov z 57 krajín z celého sveta budú predstavené na špeciálnej výstave, ktorá sa bude konať 5. – 31. júla 2016 v múzeu Red Dot Design Museum v nemeckom Essene.

Ďalšie informácie o oceneniach Red Dot Design Award nájdete na webe Red Dot Online.
Red Dot Online (https://en.red-dot.org/)

D5_14_24_fronttop

Stručné predstavenie fotoaparátu D5 (uvedenie do predaja v marci 2016)

Fotoaparát D5 je najnovšou vlajkovou loďou medzi digitálnymi jednookými zrkadlovkami spoločnosti Nikon. Ponúka mimoriadny výkon prostredníctvom funkcií, ako sú vylepšené sledovanie pohybujúcich sa objektov, výrazne lepšia kvalita snímky pri vysokých citlivostiach a schopnosť reagovať na široké množstvo fotografovaných scén a objektov. Fotoaparát je vybavený 153-bodovým systémom automatického zaostrovania novej generácie, ktorý ponúka vysokorýchlostné snímanie s rýchlosťou približne 12 snímok za sekundu*1 (v režime sériového snímania so sledovaním automatického zaostrenia a automatickej expozície). Vďaka tomu dokáže zaznamenať cieľový objekt v rôznych okamihoch pri rôznych podmienkach. Okrem toho nový snímač CMOS formátu FX spoločnosti Nikon a nový systém spracovania obrazu EXPEED 5 umožnili zaviesť podporu tej najvyššej štandardnej citlivosti v histórii fotoaparátov Nikon, ISO 102400. Navyše fotoaparát ponúka pri vysokej citlivosti prvotriedny výkon, a to ako pri zachytávaní statických snímok, tak pri zaznamenávaní videosekvencií s novým podporovaným rozlíšením 4K UHD (3 840 × 2 160).
*1 S časom uzávierky 1/250 s alebo kratším v režime spúšte CH.

D500_16_80E_front34r

Stručné predstavenie fotoaparátu D500 (uvedenie do predaja koniec apríla 2016)

Fotoaparát D500 je najnovšou vlajkovou loďou medzi digitálnymi jednookými zrkadlovkami s formátom DX spoločnosti Nikon. Je vybavený tým istým 153-bodovým systémom automatického zaostrovania novej generácie, ktorý je použitý aj vo fotoaparáte D5. Podporuje snímanie cieľového objektu s vysokou rýchlosťou približne 10 snímok za sekundu*1 pri použití sériového snímania. Použitie nového systému spracovania obrazu EXPEED 5 a nový snímač CMOS formátu DX spoločnosti Nikon zabezpečujú vynikajúcu kvalitu snímky s rôznymi štandardnými citlivosťami v rozmedzí ISO 100 až 51200, a to pri fotografovaní statických snímok, ako aj zaznamenávaní videosekvencií. Profesionáli ocenia podporu zaznamenávania videosekvencií v rozlíšení 4K UHD (3840 × 2160) a aplikáciu SnapBridge, ktorá umožňuje bezproblémové pripojenie fotoaparátu k inteligentnému zariadeniu*2.
*1 S použitým časom uzávierky 1/250 s alebo kratším v režime automatického zaostrovania AF-C, napájaním prostredníctvom batérie EN-EL15 a všetkými ostatnými nastaveniami nakonfigurovanými na predvolené hodnoty.
*2 Inteligentné telefóny a tablety so systémom iOS alebo Android™.

Technical Image Press Association je asociácia zložená z významných odborných magazínov a periodík zaoberajúcich sa fotografiou a zobrazovacími prostriedkami. Asociácia funguje od roku 1991 a už 25 rokov udeľuje ocenenie (Award) inovatívnym produktom a riešeniam vo sfére zobrazovacích prostriedkov.

TIPA_Awards_2016_Logo_300

Tri Nikon produkty získali prestížne ocenenia TIPA Awards 2016 sponzorované asociáciou TIPA (Technical Image Press Association), celosvetovou autoritou v odvetví fotografie a spracovania obrazu. Fotoaparát Nikon D5 bol vybratý pre ocenenie Best DSLR Professional/Action (Najlepšia profesionálna/akčná digitálna jednooká zrkadlovka), fotoaparát Nikon D500 pre ocenenie Best APS-C DSLR Expert (Najlepšia digitálna jednooká zrkadlovka so senzorom APS-C pre pokročilých používateľov) a aplikácia SnapBridge získala ocenenie Best Imaging Innovation (Najlepšia inovácia v oblasti spracovania obrazu).

O oceneniach TIPA Awards 2016 rozhodovali redaktori prestížnych fotografických časopisov z celého sveta, ktorí vyberali v rôznych kategóriách z tých najlepších fotografických a obrazových produktov uvedených na trh v období medzi 1. aprílom 2015 a 31. marcom 2016.
Ďalšie informácie nájdete na webe TIPA Awards 2016.

Komentáre asociácie TIPA k fotoaparátu Nikon D5 – víťaz ocenenie Best DSLR
Professional/Action

Systém spracovania obrazu EXPEED 5 použitý vo fotoaparáte D5 prináša nízky šum, rýchle spracovanie požadované pre video 4K UHD a rýchle sériové snímanie zhruba 12 snímok za sekundu (so sledovaním automatického zaostrenia a automatickej expozície). V rámci jednej série je možné zaznamenať až 200 14-bitových snímok s bezstratovou komprimáciou RAW. Nový modul snímača automatického zaostrovania Multi-CAM 20K má až 153 zaostrovacích bodov (99 z nich je krížových s umiestnením v strede a na okrajoch), ktoré pokrývajú širokú oblasť obrazového poľa. Okrem toho je možné z videí 4K UHD získať snímky vo formáte JPEG veľké až 8 megapixlov. Fotoaparát D5 navyše podporuje najvyšší štandard citlivosti v histórii spoločnosti Nikon – ISO 102400. Keď sa k tomu pridá detekčný rozsah automatického zaostrovania začínajúci na –4 EV, získavame možnosť automatického zaostrovania slabo osvetlených objektov s nízkym kontrastom.

Komentáre asociácie TIPA k fotoaparátu Nikon D500 – víťaz ocenenia Best APS-C DSLR Expert

Vďaka novému systému spracovania obrazu EXPEED 5 a novému snímaču CMOS formátu DX od spoločnosti Nikon dosiahol fotoaparát D500 široký rozsah štandardných citlivostí v rozmedzí ISO 100 až 51 200 s možnosťou rozšírenia až na ekvivalent ISO 1 640 000 (Hi 5). Fotoaparát D500 ponúka vysokorýchlostné sériové snímanie s rýchlosťou až 10 snímok za sekundu (so sledovaním automatického zaostrenia a automatickej expozície), pričom umožňuje zachytenie až 79 14-bitových snímok RAW bez komprimácie v rámci jednej série. Okrem snímania fotografií podporuje fotoaparát D500 nahrávanie videosekvencií v rozlíšení 4K UHD (3840 × 2160)/30p, Full HD a časozberné snímanie. To všetko dopĺňa 3,2-palcová obrazovka (zhruba 2 360 000 bodov) uľahčujúca narábanie s fotoaparátom. Fotoaparát dokáže zaznamenávať súčasne na karty XQD a SD a je kompatibilný s aplikáciou SnapBridge, ktorá umožňuje bezproblémové pripojenie fotoaparátu k inteligentnému zariadeniu a uľahčuje tak prenos a zdieľanie fotografií.

SnapBridge_Logo_w580

Komentáre asociácie TIPA k aplikácii SnapBridge – víťaz ocenenia Best Imaging Innovation

Aplikácia SnapBridge umožňuje bezproblémové pripojenie fotoaparátu k inteligentnému zariadeniu prostredníctvom energeticky úsporného pripojenia Bluetooth. Po inštalácii môžete pomocou aplikácie SnapBridge okamžite prenášať obrázky z fotoaparátu do inteligentného zariadenia, pričom s jedným fotoaparátom môžete spárovať až päť zariadení. Počas snímania je možné automaticky prenášať pôvodné obrázky vo formáte JPEG alebo ich menšie kópie (2 MP, Full HD) na inteligentné zariadenia a ukladať ich na nich. Taktiež je možné zahrnúť dva typy vložených informácií vrátane informácií o autorských právach, informácií o snímaní, komentárov a log. Aplikácia navyše podporuje snímanie na diaľku prostredníctvom inteligentného zariadenia. Používatelia si tak môžu na inteligentných zariadeniach prehliadať snímky v reálnom čase a v prípade niektorých fotoaparátov ovládať aj také funkcie, ako je samospúšť.

Slovná ochranná známka a logá Bluetooth® sú registrované ochranné známky vlastnené spoločnosťou Bluetooth SIG, Inc. a na akékoľvek použitie týchto značiek spoločnosťou Nikon Corporation sa vzťahujú podmienky licencie. 

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *