Vývoj superteleobjektívu NIKKOR Z 800 mm f/6,3 VR S

Ohlásenie vývoja 800 mm objektívu, prinesie vzruch najmä medzi fotografov divokej prírody a športu. Ide o prvý objektív pre systém Z, ktorý využívať Fresnelovu šošovku, ktorá dramaticky znižuje veľkosť hmotnosti teleobjektívov. Priaznivci športu a divokej prírody tak získajú, na svoje ohnisko, kompaktný a ľahko prenosný superteleobjektív. Viac sa dozviete v tlačovej správe.

Tlačová správa

Spoločnosť Nikon s potešením oznamuje vývoj superteleobjektívu s pevnou ohniskovou vzdialenosťou NIKKOR Z 800 mm f/6,3 VR S pre plnoformátové mirrorless fotoaparáty (formát Nikon FX) využívajúce bajonet Nikon Z.

Vzhľad skutočného produktu sa môže od fotografie zobrazenej vyššie líšiť.

NIKKOR Z 800 mm f/6,3 VR S je objektív radu S-Line*, ktorý prináša nádhernú kresbu s vynikajúcim rozlíšením a zároveň dôsledne redukuje optické aberácie. Použitie Fresnelovej šošovky (PF), prvýkrát v objektíve NIKKOR Z, umožnilo vytvoriť kompaktný a ľahký objektív, ktorý je na superteleobjektív ľahko prenosný. Vďaka nádhernej kresbe a vynikajúcej prenosnosti sa tento objektív stane pre mnohých fotografov spoľahlivou podporou pri obrazovom vyjadrovaní, od pokročilých amatérov až po profesionálov.

Spoločnosť Nikon bude aj naďalej hľadať nové dimenzie optického výkonu pri súčasnom uspokojovaní potrieb používateľov, prispievať k rozvoju kultúry fotografovania a rozširovať možnosti vyjadrovania obrazom.

* S-Line je rad objektívov NIKKOR Z, ktoré ponúkajú vynikajúci optický výkon a spĺňajú vysoký štandard konštrukčných princípov a kontroly kvality.

Rozšírenie sortimentu objektívov NIKKOR Z do roku 2023

Efektívna ohnisková vzdialenosť pri formáte DX

Obsah tohto prehľadu sa môže zmeniť bez upozornenia alebo záväzku na strane výrobcu.

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *