Toto doma neskúšajte! Skutočne spoľahlivý Nikon D850

Ešte stále nie je neskoro, prežiť toto leto dobrodružne. Čo tak napríklad v púšťach Afriky, kde je buď príliš horúco alebo zima, a keď fúka, je veľmi prašno? A možno vás vysoká vlhkosť, silný dážď, veľké teplotné rozdiely, či prašné prostredie počas potuliek svetom prekvapia, aj keď to nečakáte. Viete, že extrémne prašné prostredie vás môže zastihnúť aj pri leňošení na pláži? Vás možno áno, ale ako sa zdá, nový Nikon D850 nie.

Zamestnanci spoločnosti Nikon v Japonsku dostali za úlohu otestovať odolnosť modelu D850 v podmienkach, ktoré ďaleko prekračujú užívateľské odporúčania. Pri skúške spoľahlivosti testovali odolnosť voči kvapkám vody, nárazom a vibráciám, kombinovali rôzne teploty a rozličnú vlhkosť, aby dokázali odolnosť modelu v ťažkých až extrémnych podmienkach.

Prevádzková teplota D850-ky je 0 až 40° C. Jeho konštrukcia je ale navrhnutá tak, aby elektronické komponenty, ktoré sú náchylné na teplotné zmeny, zvládli aj väčšie teplotné rozmedzie a vyššiu vlhkosť. Proti vniknutiu dažďový kvapiek a prachu chráni fotoaparát kvalitné tesnenie.

Vodeodolnosť bola otestovaná simuláciou vodopádu striekajúceho na fotoaparát z rôznych strán. Konštrukcia tela je prispôsobená použitiu aj počas dlhotrvajúceho dažďa. Tvrdá horčíková zliatina použitá pri výrobe tela zabezpečuje robustnosť. Dizajn bol vytvorený tak, aby boli dobre chránené všetky mechanická časti a elektronické obvody. Kvalitu overovali testy pádu, nárazu a vibrácií. Po každom teste bol prístroj preskúšaný manuálne v rukách a sluchovo.

Dôležité je vybrať si správny fotoaparát, ktorý sa nemusíte obávať vybrať z brašne, aj keď práve príroda predvádza svoju silu a hrá fotogenické divadlo nevídané počas komfortného počasia. S Nikonom D850 sa obávať nemusíte. 🙂

Zdroj: Nikon Ázia

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *