Štyri ocenenia TIPA 2017 pre Nikon

Technical Image Press Association (TIPA) udelila ocenenia za najlepšie produkty. Štyri ocenenia získal Nikon so svojimi produktami pre nadšencov I profesionálnych fotografov.

TIPA je asociácia zložená z významných odborných magazínov a periodík zaoberajúcich sa fotografiou a zobrazovacími prostriedkami. Asociácia funguje od roku 1991 a zasadala už 27 krát aby udelila ocenenie (Award) inovatívnym produktom a riešeniam vo sfére zobrazovacích prostriedkov.

Počas štvrťstoročí sa samozrejme kategórie ocenení menili a dopĺňali až na súčasných 40! Hodnotiaca komisia bola zložená z 27 zástupcov magazínov a periodík z 5 kontinentov a zasadala v Havane na prelome marca a apríla. Oficiálne udeľovanie ocenení sa udeje 16. júna 2017 v Tokiu.

Ocenené produkty Nikon

Nikon D5600, ktorý som pred časom testoval a naozaj sa mi páčil, získal cenu za najlepšiu vstupnú zrkadlovku. D5600 má 24,2 MP APS-C snímač, spoľahlivé zaostrovanie, rýchle reakcie, vysokú výdrž batérie, jednoduché zdieľanie snímkov so smart zariadeniami pomocou funkcie a aplikácie SnapBridge a vynikajúcu kvalitu obrazu. Recenziu na D5600 si môžete prečítať tu.

Druhým oceneným produktom bol objektív určený pre profesionálov, konkrétne pre fotografov architektúry i krajiny. Ide o špeciálny tilt-shift objektív Nikon PC NIKKOR 19mm f/4E ED , ktorým dokáže fotograf korigovať perspektívne skreslenie a tiež nakláňať hĺbku ostrosti tak, aby aj pri menších clonových číslach dosiahol maximálnu hĺbku ostrosti od popredia až po nekonečno. Práve vďaka naklopeniu hĺbky ostrosti nemusí byť objektív plne zaclonený a jeho kresba tak nie je poznačená difrakciou.

Za výborný pomer ceny a outdoor funkcionality bol ocenený aj odolný základný kompakt Nikon Coolpix W100. Je utesnený do hĺbky 10m, nárazuvzdorný pre pád z výšky 1,8m a mrazuvzdorný do teploty -10°C.. Je samozrejme utesnený aj proti vnikaniu prachu a nečistôt. Má rozlíšenie 13,2 MP a taktiež umožňuje jednoduché zdieľanie snímkov cez SnapBridge.

Posledným oceneným produktom je novinka v portfóliu spoločnosti, 360° akčná kamera Nikon KeyMission 360. Kamera je nárazuvzdorná, vodeodolná a mrazuvzdorná bez nutnosti ďalšieho ochranného puzdra. Dokáže snímať realitu okolo seba v 4K videu alebo 23,9 MP fotografiách.

Tešíme sa z ocenení a veríme, že budú prinášať radosť svojim užívateľom.

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *