Športová optika Nikon na predvádzačke vo Valticiach

Druhého novembra 2023 sa partneri a predajcovia športovej optiky stretli na školení Nikon vo Valticiach. Od začiatku bolo jasné, že nejde iba o predajcov a partnerov, ale o ľudí, ktorí sú nadšenými fanúšikmi optických prístrojov, či už sú určené na pozorovanie alebo meranie vzdialenosti.

Začali sme obedom v zámockej reštaurácii, aby sme následne posilnení mohli absolvovať školenie so špecialistom Nikonu Oldrichom Rottom.

Olda nás previedol všetkými radmi binokulárnych ďalekohľadov i monokulárov. Dozvedeli sme sa o ich optickej konštrukcii, použitých materiálov a rozdieloch, ktoré vplývajú na kvalitu obrazu a samozrejme i cenu.

Po Oldovi nám predstavil laserové diaľkomery Ing. Vilém Urbánek. Vysvetlil nám aj základy merania vzdialenosti či výšky objektov na diaľku. Laserové diaľkomery sa používajú v lesnom hospodárstve, ale aj pri športe, napríklad pri golfe.

Po teoretickej časti sme sa vybrali do exteriéru. Navštívili sme Národnú prírodnú rezerváciu Lednické rybníky a pod vedením miestneho ornitológa sme pozorovali vtáctvo.

Napriek prvotnej skepse (predsa len je už po vtáčej sezóne) sme mali možnosť pozorovať divé kačice (Anas platyrhynchos), lysky čierne (Fulica atra), potápky chochlaté (Podiceps cristatu), volavky biele / beluše veľké (Ardea alba) i volavky popolové (Ardea cinerea) a ako čerešnička na torte nám nakoniec pred zotmením nad hlavami zakrúžil aj 100 kusový kŕdeľ žeriavov popolavých (Grus grus) na ťahu, ktorý sa nám krásne ozýval nad hlavami.

Vydarené popoludnie sme zavŕšili super večerou u vinára v miestnej pivnici a vydarenou ochutnávkou valtických vín.

Ďakujeme spol. Nikon za pozvanie, všetkým zúčastneným za čas a aktivitu a už teraz sa tešíme na ďalšie akcie a skúsenosti so športovou optikou Nikon.

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *