Sen fotografov architektúry, PC NIKKOR 19 mm f/4E ED

Amsterdam, Holandsko, 19. októbra 2016: Spoločnosť Nikon posúva kompozičnú flexibilitu na novú úroveň pomocou prvého ultraširokého objektívu formátu FX s korekciou perspektívy (PC) využívajúceho dva mechanizmy otáčania na korekciu perspektívy. Objektív PC NIKKOR 19 mm f/4E ED ideálny na fotografovanie architektonických objektov, umeleckých diel či krajiny je vytvorený pre fotografov, ktorí majú cit pre priestor.

PC_19_4E_ambience_1

Tento objektív s manuálnym zaostrovaním umožňuje fotografom snímať z ideálneho východiskového bodu vďaka jeho obrazovému uhlu a jedinečným možnostiam naklonenia, posunu a dvojúrovňového otáčania. Naklonenie i posun sa dajú zapínať samostatne aj v kombinácii, čím sa prakticky replikujú pohyby veľkoformátového fotoaparátu.

PC_19_4E_tilt

Fotografi majú značnú kontrolu nad obrazovou rovinou objektívu a môžu ho jednoducho posúvať a tým vytvárať snímky, ktoré nie sú ovplyvnené zbiehavosťou línií. Prípadne ho môžu nakláňať a tým vytvárať krajiny ostré od popredia až po pozadie bez nutnosti maximálneho zatvorenia clony, ako je tomu pri štandardných objektívoch. 19 mm obrazový uhol je ideálny pre veľké stavby a priestory a jedinečná optická konštrukcia zaručuje minimalizuje skreslenie, ktoré je pri širokouhlých objektívoch bežné.

PC_19_4E_MTF

Dirk Jasper, Product Marketing Manager, Nikon Europe, povedal: „Tento objektív formátu FX je dlho očakávaným prírastkom do radu objektívov NIKKOR s korekciou perspektívy od spoločnosti Nikon. Tento objektív, ktorý bol vyvinutý v reakcii na nároky profesionálov pracujúcich s objektívmi PC, ponúka výkonnú kombináciu obrazového uhla a nekompromisnej kvality snímok až po okraj obrazového poľa.“

PC_19_4E_Construction2

Súhrn hlavných funkcií

19 mm ultraširokouhlé ohnisko znamená, že fotografi dokážu zachytiť skutočné proporcie scény alebo zachytiť viac zo stavby a menej popredia.

Vysoká presnosť: legendárna kvalita objektívov NIKKOR
Dva asférické optické prvky výrazne znižujú komu a ďalšie typy farebnej vady. Tri optické prvky zo skla s extrémne nízkym rozptylom minimalizujú farebnú vadu polohy. Antireflexná vrstva Nano Crystal Coat od spoločnosti Nikon prakticky eliminuje reflexy a závoj v celom obrazovom poli, aj pri snímaní objektov v protisvetle.

PC_19_D810

Dvojúrovňové otáčanie na korekciu perspektívy: snímanie z ideálneho východiskového bodu
Naklonenie i posun sa dajú zapínať samostatne aj v kombinácii. Nezávisle sa dá nastaviť naklonenie otočením až o 90° v každom smere a celý objektív sa tiež dá otočiť až o 90°.

Plynulé ovládanie: skvelá konštrukcia, výnimočná ergonómia
Odolný mechanizmus posunu umožňuje plynulé ovládanie. Objektív je kompaktný a váži približne 885 g. Okrem toho sa pýši fluórovou vrstvou od spoločnosti Nikon, ktorá aktívne odpudzuje vodu, prach a nečistoty bez negatívneho vplyvu na kvalitu snímok.

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *