Retro Nikon je „in“

Retro štýl je „in“. Ladné, futuristické či nablýskané tvary sa mnohým už „prejedli“ a čoraz viac nostalgicky spomíname na staré veci. S odstupom času prichádzame na to, že mali svoj nezameniteľný charakter a trvácnosť. Retro sa pre určitú skupinu ľudí stáva životným štýlom, na čo reagujú aj výrobcovia. Moderná technológia v obale, s akým by sme zapadli do čias pred niekoľkými desiatkami rokov. A čo nenájdeme v obchodoch, môžeme nájsť zapadnuté prachom v skriniach, pivniciach, na povalách, či bazároch.

Nikon Df 

Táto vlna neobišla ani svet fotoaparátov. Aj spoločnosť Nikon pre niekoľkými rokmi zareagovala na dopyt takýchto strojoch výrobou môjmu srdcu najbližšej Df-ke, ale aj aparátmi v triede Nikon 1.

Nikon 1 JA

Tieto prístroje sú samozrejme vo svojej konštrukcii moderné s pokročilou digitálnou technológiou. Ich výhodou v porovnaní s moderne vyzerajúcimi strojmi (okrem imidžu) môže byť aj to, že vás bežní ľudia neidentifikujú ako profi fotografa. Turista, prípadne niekto, kto si len tak fotí s (naoko) starým foťákom, môže byť pri fotografovaní cudzích osôb na ulici prijateľnejší ako profi fotograf s veľkou zrkadlovkou. V mnohých krajinách či situáciách to platí.

No ale čo tak zavesiť si na krk nejakú starú filmovú vychytávku? Fotenie s takýmito kúskami je rozhodne pre tých odvážnejších či skúsenejších. I keď po zhliadnutí reklamného videa budete mať dojem, že tento „módny doplnok“ sa rovnako hodí do rúk krásnej modelky. A ešte keď sa jej v tmavej komore z vývojky začnú na fotopapieri ukazovať pekné snímky… Dokonalé.. 🙂 Módna spoločnosť Chanel uverejnila na svojom youtube kanáli krátky film, v ktorom známa modelka Liu Wen s filmovým Nikonom (radu FM) v rukách prezentuje novú kolekciu Cruise 2017/18. 🙂 Nezatúžili ste aj vy založiť film do krásneho filmového Nikonu?

Súvisace články:

https://www.nikonblog.site/nikon-df-znovunajdeny-klasik/

https://www.nikonblog.site/street-vikend-v-predvianocnej-prahe-s-nikonom-df/

Zdieľaj

Jeden komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *