Príroda sa prebúdza v 3. kole Fotky Nikonblogu – vyhodnotenie

Tak ako sme predpokladali, väčšina súťažiacich do tretieho kola nahrala fotografie prírody. Niet sa čomu čudovať, predsa téma jarného prebúdzania je nutne spätá s prírodou. Napriek tomu sa našli aj odvážne výnimky, ktoré prebúdzanie poňali trochu inak.

Foto: Jana Sedláková

Napríklad tajomné ranné okno Janky Sedlákovej určite zaujalo a bojovalo o postup do finále aj v tomto kole. A nielen preto, že bolo iné. 

Foto: Juraj Jugin Cisár

Juraj Jugin Cisár nahral do súťaže živú a akčnú veľkonočnú momentku z oblievačky, Táto téma tež patrí k jari a k prebúdzaniu a doslovne sa toho slova chytila aj Marcela Vitusová s veselo prebudenými dievčencami. Všetkým týmto a ďalším autorom patrí vďaka a uznanie za svojský prístup k téme.

Foto: Marcela Vitusová

Konkurencie z radov fotografov prírody bola však tentoraz naozaj silná a tak takmer všetky ostatné fotografie vo výbere a aj víťazi vzišli z tejto skupiny fotografov.

Foto: Ivan Fabo

Ivan Fabo s famóznym dvojportrétom myšiarok na zakvitnutej jabloni. Naozaj som takto tieto sovy ešte vyfotené nevidel. Gratulujem k postupu do finále.

Ďalším dvom autorom, ktorú v tomto kole zvíťazili som vybral podľa našich pravidiel sériu fotografií a to obidvom troch. Kvetoslav Slavka s líšťaťom, kačičkou a tokajúcim tetrovom a Eva Uhráková so štvorcovými fotografiami jarných kvetín vyfotených pravdepodobne starým objektívom s charakteristickým bokehom. Gratulujem aj týmto autorom k víťazným fotografiám a k postupu do finále! 

Možno si poviete, že výber je tak trochu priamočiary, ale prírody je pri prebúdzaní tak nádherná, že keď sa ju podarí dobre vyfotiť, máločo jej dokáže konkurovať.

Ja verím, že sa vám víťazné fotky páčia a rovnako aj bohatý výber. Počet fotiek v shortliste opäť prekročil 50, a to značí, že účasť autorov s dobrým okom je hojná.

Ďakujem ale všetkým vám, ktorí ste sa zapojili a do tretieho súťažného kola ste nahrali spolu takmer 500 fotografií. Nesmúťte, pozrite si výber, víťazov a skúste šťastie v novom kole. To je opäť charakteristické pre aktuálne obdobie dovoleniek a prázdnin – Moje dni oddychu. Nezabudnite, stačí v jednom kole uspieť a ste vo finále o skvelý a imidžový retro full frame fotoaparát Nikon Zf v hodnote 2400 €! Do 4 kola môžete fotografie pridávať ako komentár k tomuto súťažnému príspevku na Facebooku Nikon SK:

Galéria užšieho výberu (shortlist) 3. kola Fotky Nikonblogu

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *