Prežite dobrodružstvá s novým fotoaparátom COOLPIX W300 do každého počasia a akcie.

Outdoor kompakty boli stále populárne u veľkej skupiny aktívnych fotografov. V malom tele ponúkajú robustnosť, za akú by ste si museli u zrkadloviek či systémových fotoaparátov priplatiť radikálne inú sumu. Ak sa bavíme o vodotesnosti, podvodné puzdro pre systémový fotoaparát do hĺbky 30m a viac stojí niekoľko sto až tisíc Eur. Nový Coolpix W300 pritom dokáže dosiahnuť túto hĺbku bez akéhokoľvek dodatočného príslušenstva.

Nikon vylepšuje aj ergonómiu. „Mydielka“ sú síce skladné a atraktívne, no v rukách kĺžu, čo zvlášť u akčných fotoaparátov nie je žiaduce. Na Wé tristovke nájdeme vystupujúci grip, ktorý poistí držanie fotoaparátu jednou rukou aj jeho vyberanie či vkladanie do puzdra.

Snímanie videa v ultra HD rozlíšení začína byť štandardom a tak 4K vo frekvencii 30obr./s nechýba ani u tohto nového prístroja. Samozrejme môžete snímať aj vo Full HD, ak nechcete zapĺňať disky a Full HD vám postačuje.

Okrem rekordnej odolnosti pre ponor má nový kompakt aj najlepšiu odolnosť vo svojej triede voči pádu a otrasom. GPS s komapsom a mapou vám umožní zorientovať sa v teréne a priradiť k fotografiám GPS súradnice.

Nikon W300 nie je nezničiteľný prístroj, no nič lepšie v tejto cene a kategórii nenájdete. Opäť raz môžete mať pokojnejšiu myseľ či už aktívne športujete, alebo len zveríte tento odolný prístroj do rúk svojim ratolestiam. Len málo vecí dokáže zastaviť Nikon Coolpix W300 pred zhotovením pôsobivých záberov z akcie.

Nikon Coolpix W300 bude dostupný v troch farebných prevedeniach.

Tlačová správa

Amsterdam, Holandsko, 9. mája 2017: Spoločnosť Nikon predstavuje úplne nový fotoaparát COOLPIX W300 – kompaktný fotoaparát do každého počasia, ktorý sa nezľakne hlbokej vody. Tento jednoducho ovládateľný fotoaparát ideálny pre dobrodruhov je pripravený na snímanie exteriérov, mesta i všetkého medzi tým.

Fotoaparát COOLPIX W300 jednoducho zachytáva 16-megapixelové fotografie a videosekvencie s rozlíšením 4K/UHD v hĺbke až do 30 m bez vodotesného krytu.1 Tento kompaktný fotoaparát odolný proti prachu, ktorý podáva solídne výkony aj na súši, neprestáva snímať až do teploty –10 °C.2 A jeho telo odolné proti otrasom znesie pády z výšky až 2,4m.3 Širokouhlý objektív NIKKOR s vysokou svetelnosťou poskytuje používateľom slobodu pri snímaní skvelých záberov akcie pri slabom osvetlení alebo v tmavom prostredí pod vodou. Režim makro umožňuje zachytiť extrémne detailné zábery drobných zázrakov nad hladinou i pod ňou. Podpora systémov GPS/GLONASS/QZS uľahčuje označovanie záberov geografickými značkami a zaznamenávanie trás. Pripojenie pomocou aplikácie SnapBridge umožňuje používateľom synchronizovať fotografie s inteligentným zariadením už počas snímania alebo snímať na diaľku pomocou inteligentného zariadenia.

Ines Bernardesová, product manager, Nikon Europe povedala: „Ak si chcete užiť trochu dobrodružstva, tento kompaktný fotoaparát je pre vás ako stvorený. Vyrazte na cestu s fotoaparátom COOLPIX W300 a môžete zachytiť zábavu v bazéne či krásy, ktoré pozorujete počas šnorchlovania, alebo dokonca môžete zaznamenať svoje ponory počas kurzu potápania v otvorenej vode pre pokročilých. Môžete snímať scenériu zo zadného sedadla džípu alebo filmovať akciu na šikmom svahu bez obáv o svoj fotoaparát. Pripojenie pomocou aplikácie SnapBridge navyše umožňuje okamžite zdieľať vaše zážitky.“

Súhrn hlavných funkcií

Odolná konštrukcia. Odolný výkon. Skutočná sloboda. Vodotesnosť do hĺbky 30 m bez vodotesného krytu.1 Odolnosť proti otrasom pri páde z výšky až 2,4m.2 Odolnosť proti mrazu až do teploty –10 °C a takisto odolnosť proti prachu.3

Vzrušujúce okamihy. Výnimočné snímky. Citlivý backside illuminated (BSI) 16-megapixelový snímač CMOS a objektív s vysokou svetelnosťou f/2,8 a 5-násobným optickým priblížením. Dynamic Fine Zoom4  zdvojnásobuje dosah objektívu, čo umožňuje výrazne priblížiť akciu.

Ukážte viac zo sveta. Záznam videosekvencií s rozlíšením 4K/UHD 30p alebo Full HD (1080p) na súši aj pod vodou. Nová expozičná pamäť umožňuje snímať plynulé videosekvencie pri zmenách svetla, čo je užitočné najmä pri filmovaní pod vodou.

Ostrý a stabilný. Rýchle automatické zaostrovanie a pôsobivá päťosá hybridná stabilizácia obrazu od spoločnosti Nikon umožňuje rýchle, stabilné a presné snímanie – na súši aj pod vodou.

Vie, kam idete. Ukazuje, kde ste boli. Nové tlačidlo „Nástroje fotoaparátu“ okamžite zobrazí na monitore informácie zo systému GPS, počet prejdených krokov a údaje o nadmorskej výške a tlaku vzduchu alebo o hĺbke a tlaku vody.

Jednoduché ovládanie pre životy plné dobrodružstiev. Hlboký grip, veľký monitor a jednoduché ovládanie pod vodou i v rukaviciach.

Svet čaká. Objavujte ho. Statívový závit fotoaparátu je užitočný, keď chcete použiť príslušenstvo, napríklad podvodný blesk Nikon SB-N10, alebo snímať časozberné videosekvencie so statívom.

1 Vodotesnosť: spĺňa testovacie podmienky spoločnosti Nikon zodpovedajúce 8. triede ochrany podľa normy JIS/IEC (IPX8). Približne 60 minút možno snímať v hĺbke do 30 m.

2 Odolnosť proti mrazu a prachu: spĺňa testovacie podmienky spoločnosti Nikon zodpovedajúce 6. triede ochrany podľa normy JIS/IEC (IPX6).

3 Odolnosť proti otrasom: spĺňa testovacie podmienky spoločnosti Nikon podľa štandardu MIL-STD 810F, metóda 516.5 – otrasy (pád na preglejku s hrúbkou 5 cm z výšky 240 cm).

4 Funkcia Dynamic Fine Zoom dokáže priblížiť 2-násobnú vzdialenosť v porovnaní s najdlhším dosahom optického teleobjektívu a súčasne zachovať plné rozlíšenie snímky.

Kompatibilita s aplikáciou SnapBridge

Pripojenia Bluetooth® a Wi-Fi® fotoaparátu sú k dispozícii len pri používaní aplikácie SnapBridge. Pred použitím funkcie SnapBridge s týmto fotoaparátom je potrebné nainštalovať do kompatibilného inteligentného zariadenia aplikáciu Nikon SnapBridge.

Značka a logá Bluetooth® sú registrované obchodné známky, ktoré vlastní spoločnosť Bluetooth SIG, Inc., a akékoľvek použitie týchto známok spoločnosťou Nikon a jej pobočkami je na základe licencie.

Wi-Fi® a logo Wi-Fi Certified sú registrované ochranné známky spoločnosti Wi-Fi Alliance®.

Android a Google Play sú ochranné známky spoločnosti Google Inc.

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *