Nový všestranný objektív NIKKOR Z so zoomom

Nikon Z bajonet už má k dispozícii viacero natívnych objektívov v rôznych ohniskových vzdialenostiach. Avšak na fotoaparáty Nikon Z formátu DX ich je dedikovaných len málo. Samozrejme, na DX tele môžete používať aj nové full frame objektívy s bajonetom Z, ale tie sú na malé fotoaparáty Nikon Z 50 a Nikon Z fc neprimerane veľké. Dnes sme sa dočkali ďalšieho prírastku práve do skupiny DX objektívov s bajonetom Nikon Z.

Je to cestovateľský všestranný zoom, ktorý vám umožní vyfotiť takmer každú bežnú situáciu, ktorá vás na vašich cestách môže zastihnúť. Rozsah ohniskových vzdialeností po prepočte je 27 až 210 mm, čo už je naozaj slušný ultrazoom. Vyfotografujete ním širokouhlé zábery krajiny, prírodných scenérií, architektúry, ale rovnako dobre si priblížite aj vzdialené objekty a detaily. No a samozrejmosťou sú pekné portréty či veľmi blízke zábery, keďže tento všestranný objektív má naozaj krátku minimálnu vzdialenosť zaostrenia, len 20 cm. Aj keď nejde o najsvetelnejší objektív, keďže je primárne určený na cesty do exteriéru, jeho účinný stabilizátor vám umožní vyhotoviť náladové zábery večerného mesta alebo interiéru. Ak teda neradi nosíte viac objektívov a neradi ich meníte v teréne, tento objektív je určený pre vás. Nech sa páči tlačová správa.

Tlačová správa

Amsterdam, Holandsko, 13. októbra 2021: Spoločnosť Nikon dnes predstavuje objektív NIKKOR Z DX 18 – 140 mm f/3,5 – 6,3 VR, ktorý ponúka vynikajúcu kvalitu obrazu a všestrannosť pre tých, ktorí fotografujú na krátkej, štandardnej alebo dlhej ohniskovej vzdialenosti.

Tento pokročilý objektív pre formát DX je ideálnym spoločníkom na cesty a ponúka vynikajúcu optiku pri fotografovaní na diaľku aj pri bližších záberoch. To znamená, že ho možno použiť v akomkoľvek fotografickom scenári – od širokých panorám až po podmanivé portréty. 

Ľahko použiteľný objektív je ideálny pre tých, ktorí prechádzajú z fotografovania pomocou smartfónu. Váži iba 315 g a rozsah ohniskových vzdialeností 18 – 140 mm poskytuje optimálnu rovnováhu medzi nízkou hmotnosťou a schopnosťou zachytiť všetky typické scény pri cestovaní. 

Vstavaný systém stabilizácie obrazu eliminuje chvenie rúk alebo fotoaparátu a umožňuje používateľom fotografovať s časmi uzávierky dlhšími až o päť expozičných hodnôt. Výsledkom sú ostré snímky bez rozmazania aj v horších svetelných podmienkach, či už ide o náladové zábery v interiéri alebo fotografovanie mestských scenérií večer.

Objektív NIKKOR Z DX 18 – 140 mm f/3,5 – 6,3 VR podporuje aj nahrávanie ostrých a plynulých videosekvencií, čo podčiarkuje jeho univerzálny charakter. Automatické zaostrovanie objektívu je rýchle a skvelo spolupracuje s funkciou AF s detekciou očí fotoaparátov radu Z, čo zabezpečuje, že máte zaostrené presne to, čo potrebujete. Výsledkom sú nádherné zábery z ciest a dobrodružstiev.

Tento objektív formátu DX je navrhnutý tak, aby bol chránený pred poveternostnými vplyvmi. Je dobre utesnený proti prachu a kvapkám vody, čo znamená, že ho možno použiť vo väčšine prostredí.

NIKKOR Z DX 18 – 140 mm f/3,5 – 6,3 VR – váš perfektný spoločník na cesty:

  • Všestranný objektív formátu DX so zoomom a vynikajúcou optikou
  • Kompaktné a ľahké telo, perfektný na cesty
  • Výkonný objektív so 7,8-násobným priblížením, ktorý vás priblíži k objektu lepšie, ako kedykoľvek predtým
  • Fantastická najkratšia zaostriteľná vzdialenosť iba 0,20 m pri širokých ohniskových vzdialenostiach
  • Režim stabilizácie obrazu, ktorý umožňuje snímať s časmi uzávierky dlhšími až o 5 expozičných hodnôt bez chvenia fotoaparátu
  • Elektromagnetický mechanizmus clony využívajúci signály z fotoaparátu na ešte presnejšie ovládanie clony a konzistentne stabilné riadenie expozície
  • Skvelý na snímanie videosekvencií a fotografií, s ľahko použiteľnými ovládacími prvkami
  • Utesnený proti prachu a kvapkám vody

Predpokladaný dátum predaja objektívu NIKKOR Z DX 18 – 140 mm f/3,5 – 6,3 VR je 4.11.2021 za odporúčanú cenu 629 €.

Viac informácií nájdete na lokalite: www.nikon.sk

Produktové fotografie

Galéria

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *