Nový kompaktný objektív so zoomom radu S: NIKKOR Z 24 – 120 mm f/4 S

Tlačová správa

Spoločnosť Nikon dnes predstavuje svoj najnovší objektív so zoomom, všestranný objektív NIKKOR Z 24 – 120 mm f/4 S. Vďaka ľahkej konštrukcii, pokročilým optickým prvkom a širokému rozsahu zoomu je tento objektív vhodný pre každý scenár. Od starovekej architektúry a pestrej pouličnej fotografie až po detailné portréty a rozľahlé krajiny – používateľom umožňuje zachytiť všetky uhly bez nutnosti výmeny objektívov.

NIKKOR Z 24 – 120 mm f/4 S je vysokovýkonný cestovný objektív vhodný aj na každodenné nosenie. Disponuje konštantnou svetelnosťou f/4 a je stvorený na kreatívne snímanie s ohromujúcimi detailmi. Ponúka príjemné ovládanie a je vybavený multi-focusing systémom, ktorý zabezpečuje neuveriteľne rýchle a presné automatické zaostrovanie v celom rozsahu zoomu.

Vďaka kombinácii vysokého výkonu a ľahkého a kompaktného tela je objektív NIKKOR Z 24 – 120 mm f/4 S „pripravený na cestovanie“ ako pre fotografov, tak aj pre tvorcov videa. Ponúka vynikajúci obrazový výkon s prakticky nulovou zmenou uhla záberu pri zaostrovaní, čím zaisťuje konzistentnú kompozíciu pri zmene zaostrenia počas záznamu. Ak používateľ prechádza z interiéru do exteriéru alebo medzi tmavšími a svetlejšími scénami, stabilné riadenie expozície umožňuje prirodzene zmeniť jas na dosiahnutie plynulej zmeny záberov.

Antireflexné vrstvy ARNEO a Nano Crystal Coat zamedzujú vzniku reflexov a závoja, ktoré spôsobuje parazitné svetlo prichádzajúce z rôznych smerov, a tým zabezpečujú krištáľovo čistý obraz.

Objektív NIKKOR Z 24 – 120 mm f/4 S, ktorý je utesnený proti prachu a kvapkajúcej vode, obsahuje na prednom prvku fluórovú vrstvu, ktorá odpudzuje nečistoty a ľahko sa čistí.

NIKKOR Z 24 – 120 mm f/4 S – jeden objektív, nekonečné množstvo možností

  • Objektív so zoomom od širokouhlého záberu po stredný rozsah teleobjektívu
  • Vynikajúca obrazová kvalita v širokom rozsahu zoomu
  • Svetelnosť f/4 poskytujúca fotografovi všestrannosť a agilnosť
  • Konzistentné priblíženie pri snímaní videosekvencií aj fotografií
  • Krátka minimálna vzdialenosť zaostrenia, maximálny reprodukčný pomer 0,39
  • Flexibilný rozsah ohniskových vzdialeností 24 – 120 mm
  • Vynikajúci výkon pri snímaní videosekvencií s minimálnou alebo nulovou zmenou uhla záberu pri zaostrovaní
  • Prispôsobiteľné ovládacie prvky zahŕňajúce špecializované funkčné tlačidlo a ovládací prstenec, ktoré umožňujú priradenie rôznych funkcií podľa preferencií používateľa
  • Ľahké a kompaktné telo, vďaka čomu je ľahko prenosný
  • Multi-focusing systém využívajúci dve pohonné jednotky AF na rýchle a presné automatické zaostrovanie
  • Antireflexné vrstvy ARNEO a Nano Crystal Coat proti reflexom a závoju
  • Utesnený proti prachu a kvapkajúcej vode, s fluórovou vrstvou, ktorá odpudzuje nečistoty

Cena objektívu NIKKOR Z 24 – 120 mm f/4 S je 1 149 €. V predaji bude od decembra 2021.  

Dnes o 18.00 sa uskutoční krátky živý prenos na kanáli spoločnosti Nikon Europe v službe YouTube, ktorý bude zahŕňať aj živú diskusiu a odpovede na otázky týkajúce sa uvedenia fotoaparátu Z 9.

Okrem toho sa 5. novembra od 13.00 do 21.00 koná exkluzívne virtuálne podujatie #NikonDays, ktoré bude oslavou systému radu Z vrátane najpokročilejšieho vlajkového fotoaparátu Z 9 od spoločnosti Nikon.

Fotografickí nadšenci i profesionáli sa môžu zapojiť do relácií vo francúzštine, angličtine a nemčine. Budú sa tiež konať prednášky a diskusie cez systém Zoom s poprednými fotografmi voľnej prírody, športovej, automobilovej, módnej a svadobnej fotografie spolupracujúcimi so spoločnosťou Nikon z celej Európy. Okrem toho bude k dispozícii podrobný prehľad o fotoaparáte Z 9, systéme Z a plánovaných objektívoch.

Podujatie je bezplatné. Ústredným prvkom inšpiratívneho a bohatého programu aktivít budú rady a návody, ako môžu fotografi realizovať svoj tvorivý potenciál prostredníctvom fotografií a videa bez ohľadu na tému.

Ak sa tohto podujatia chcete zúčastniť, tu si zaregistrujte miesto: https://nikondays.nikoneurope.com

Kompletný harmonogram nájdete na lokalite https://nikondays.nikoneurope.com

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *