Nové kurzy Nikon školy na Slovensku

Po prázdninách a dovolenkách sme už asi všetci zabehnutí do práce či školy. Po letnej odmlke sa tak hlási i naša Nikon škola pre začínajúcich i skúsenejších fotografov. Upozorňujem vás na nové termíny kurzov a ďalšie budeme postupne dopĺňať a aktualizovať. Kalendár akcií nájdete tu:

https://www.nikonblog.sk/udalosti/katogoria/kalendar-udalosti/

 

Začíname so zrkadlovkou Nikon

Kurz Začíname so zrkadlovkou Nikon je vhodný pre začiatočníkov, majiteľov digitálnych zrkadloviek Nikon. Je zameraný na získanie základných informácií o ovládaní a nastavení fotoaparátu. Súčasťou je teoretická aj praktická časť, kedy si pod vedením lektora môžete získané poznatky odskúšať. K dispozícii budú na zapožičanie rôzne objektívy Nikkor, externé blesky a ďalšie príslušenstvo.

 

Ovládanie externých bleskov

Pre tých, ktorí absolvovali základný kurz, alebo už ovládajú základy práce so zrkadlovkou a chcú sa naučiť fotiť pomocou blesku, je tu kurz Ovládanie externých bleskov. Dozviete sa, ako si vybrať ideálny blesk, prípadne si môžete blesky zapožičať a odskúšať rozdiely sami. Čo robiť pri nedostatku prirodzeného svetla, ako sa zbaviť nepríjemných tieňov v tvári? Naučíte sa správne nastaviť aparát aj blesk pre dosiahnutie čo najlepšieho výsledoku.

 

Základy portrétnej fotografie

Základy portrétnej fotografie sú vhodné pre záujemcov so zvládnutými základmi fotografovania, ktorí chcú posunúť svoje schopnosti pri snímaní portrétov na vyššiu úroveň. Teória pomôže pochopiť nastavenia vášho prístroja, zoznámite sa s objektívmi vhodnými pre túto tématiku, ale aj to, ako spolupracovať s modelom. V praxi si vyskúšate prácu so svetlom, kompozíciu či komunikáciu s modelom.

 

Základy produktovej a makro fotografie

Pre pokročilejších fotografov je určený aj ďalší tematický kurz Základy produktovej a makro fotografie. Účastníci kurzu sa najskôr na teoretickej prednáške dozvedia o základných princípoch produktovej a makro fotografie, zoznámia sa s vhodnou technikou a príslušenstvom na konkrétny účel. Praktické fotografovanie bude zamerané na fotografovanie zo statívu, použitie blesku a správnu prípravu scény pre makro aj produkty. Naučené znalosti vám, okrem iného, pomôžu pri fotografovaní produktov do eshopu alebo vlastných výrobkov.

 

Nočná krajina Veľkej fatry

Obdivujete fotografie nočnej oblohy? Na kurze Nočná krajina Veľkej Fatry s lektorom, skúseným astrofotografom, Richardom Černohorským zažijete úchvatnú atmosféru nočných hôr. Špeciálnymi hosťami workshopu budú wildlife fotograf a Nikon ambasádor Tomáš Hulík a dobrodruh Šimon Trnka. Program bude doplnený o fotografovanie východu i západu slnka, makra a krajiny. Na výber sú tri termíny v máji, auguste alebo septembri 2018.

 

Viac informácií a kúpa kurzov:   nikonskola.cz

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *