Nikon uvádza novú technológiu SnapBridge

TLAČOVÁ SPRÁVA – Amsterdam, Holandsko, 5. januára 2016: Spoločnosť Nikon s radosťou uvádza novú technológiu SnapBridge, ktorá využíva nízkoenergetické pripojenie Bluetooth – prelomovú inováciu, ktorá prináša trvalé bezdrôtové pripojenie k inteligentným zariadeniam. Nikon odhalil tento pokročilý softvér na výstave CES®2016 ako súčasť plánu inovácií.

Tento krok napĺňa posolstvo spoločnosti Nikon neustále prinášať inovácie, ktoré posúvajú hranice možností v oblasti spracovania obrazu. Vďaka pripojeniu Bluetooth je technológia SnapBridge úsporná, stále k dispozícii a fotografom tak ponúka bohaté funkcie založené na pripojení k inteligentnému zariadeniu.

Táto technológia tiež signalizuje zameranie spoločnosti Nikon na inovácie v oblasti softvéru, vďaka čomu sa fotoaparát stáva významnou súčasťou ekosystému osobných zariadení. SnapBridge bude od roku 2016 štandardnou funkciou takmer všetkých fotoaparátov Nikon.

„Fotografie sa stali stredobodom komunikácie a fotoaparát by mal byť tiež jej súčasťou. Naša inovatívna funkcia SnapBridge umožňuje pripojiť fotoaparáty Nikon k osobným zariadením za účelom nepretržitej komunikácie. To napĺňa skutočný význam pojmu univerzálny jazyk fotografie,“ hovorí Tadashi Nakayama, viceprezident spoločnosti a sektorový manažér oddelenia marketingu divízie Imaging Business Unit spoločnosti Nikon.

Technológia SnapBridge využívajúca nízkoenergetické pripojenie Bluetooth umožňuje nepretržitý a okamžitý prenos obrázkov z fotoaparátu do inteligentného zariadenia v reálnom čase, čiže ihneď po ich nasnímaní. To mení fotografovanie na spoločenský a komunikačný zážitok. Prenos sa uskutočňuje automaticky bez potreby aktivovať prenos obrázkov z fotoaparátu a zároveň sa šetrí energia oboch zariadení. Používatelia môžu popri prenose obrázkov využívať pripojenie k internetu a vďaka tomu si skontrolovať e-maily alebo používať sociálne siete, to všetko počas synchronizácie fotografií.

Spojenie fotoaparátu Nikon s inteligentným zariadením sa začína aplikáciou SnapBridge, ktorá je dostupná pre systémy iOS a AndroidTM v službe Apple AppStoreSMSM, resp. GooglePlayTM*.

* Aplikáciu si môžete prevziať priamo z webovej lokality spoločnosti Nikon v Číne.

 

Hlavné funkcie aplikácie SnapBridge

Jednoduché a intuitívne spárovanie fotoaparátu s inteligentnými zariadeniami
Fotoaparáty Nikon s integrovanou funkciou SnapBridge môžu po nainštalovaní mobilnej aplikácie zostať trvalo pripojené k inteligentnému zariadeniu. Na rozdiel od predchádzajúcich aplikácií na prenos snímok cez pripojenie Wi-Fi®, ktoré vyžadovali nové nastavenie pri každom pripojení zariadenia, SnapBridge stačí nakonfigurovať raz. Identifikátor SSID a heslo, ktoré sa predtým vyžadovali na prvotné nastavenie pripojenia, už nie sú potrebné. S fotoaparátom možno spárovať až 5 inteligentných zariadení.
* Kompatibilné so zariadeniami iPhone® a iPad® a s inteligentnými zariadeniami používajúcimi operačný systém AndroidTM.

Automatická synchronizácia údajov o lokalite a časových údajov
Aplikácia SnapBridge preberá informácie o lokalite a časové údaje z inteligentného zariadenia a automaticky ich synchronizuje s fotoaparátom, čím sa odstránila nutnosť ručného nastavenia dátumu a geografických informácií vo fotoaparáte, keď cestujete do zahraničia. Používateľ môže začať po príchode do destinácie okamžite snímať bez toho, aby si musel robiť starosti s nepresným nastavením miesta a času, ktoré sa ukladajú do snímok.

Neprerušený prenos snímok, dokonca aj počas fotografovania
Fotografi si môžu v ponuke fotoaparátu prepínať medzi automatickým prenosom snímok počas snímania alebo až po jeho skončení. Fotoaparát intuitívne prepína medzi nízkoenergetickým pripojením Bluetooth a pripojením Bluetooth na prenos dát, a to aj keď je fotoaparát vypnutý. Fotografie sa prenášajú do inteligentných zariadení v rozlíšení 2 megapixely (Full HD) vo formáte JPEG. Prenášať možno aj originálne snímky vo formáte JPEG.

Vloženie autorských údajov
Pomocou aplikácie SnapBridge možno do obrázkov pohodlne vložiť informácie o autorovi. Používateľ si môže zvoliť dva druhy informácií, ktoré sa majú vložiť do obrázku za účelom ochrany a identifikácie snímky: informácie o autorských právach a snímke alebo dodatočný text a logo.

Funkcie diaľkového ovládania počas snímania
Funkcia diaľkového ovládania snímania* aplikácie SnapBridge umožňuje overiť si kompozíciu snímky na displeji inteligentného zariadenia v reálnom čase a následne zhotoviť snímku stlačením spúšte v aplikácii. Okrem toho možno pomocou smartfónu ovládať priblíženie objektívu a samospúšť, čo ponúka ďalšie možnosti a väčšiu slobodu pri snímaní.
*Diaľkové fotografovanie je možné iba s fotoaparátmi, ktoré sú vybavené funkciou Wi-Fi.

Nepretržité zdieľanie na sociálnych sieťach a v službe NIKON IMAGE SPACE
Technológia SnapBridge umožňuje nepretržité zdieľanie snímok na sociálnych sieťach. Po zaregistrovaní a získaní identifikátora Nikon ID môžu používatelia fotoaparátov Nikon využívať neobmedzený úložný priestor online na snímky v rozlíšení 2 megapixely v službe NIKON IMAGE SPACE. Snímky prenesené do inteligentného zariadenia v rozlíšení 2 megapixely možno nakonfigurovať na automatické odosielanie z aplikácie SnapBridge do konta v službe NIKON IMAGE SPACE.

 

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *