Nikon Photo Contest 2018-2019

Práve v deň, keď porota rozhodovala o víťazoch našej každoročnej slovensko – českej súťaže NIKON KALENÁR 2019, bolo spustené prihlasovanie do väčšej a známejšej medzinárodej súťaže Nikon Photo Contest 2018-2019. Od 18. októbra 2018 do 31.januára 2019 (do 13:00 japonského času) je pre prispievateľov otvorená súťaž, ktorá ponúka príležitosť všetkým fotografom od amatérov po profesionálov s cieľom obohatiť kultúru o kvalitné fotografické diela.

V budúcom roku oslávi Nikon Photo Contest 50 rokov od vzniku súťaže. Doterajších 36. ročníkov sa zúčastnilo viac ako 410 000 fotografov z mnohých krajín sveta. Rukami porotcov prešlo do posledného ročníka súťaže viac ako 1 620 000 fotografií.

Vo veľkej medzinárodnej konkurencii sa minulý rok podarilo Slovenke Anne Opinovej vyhrať s jednotlivou fotkou v kategórii mladých fotografov do 30 rokov. Verím, že aj tento úspech motivuje viacerých z vás. 🙂 Výsledky Nikon Photo Contest 2016-2017 nájdete tu.

Aké kategórie a témy sú pripravené pre fotografov tento rok?

V 37. ročníku súťaže pre roky 2018-2019 majú možnosť pridávať fotografi snímky v troch kategóriách, v každej z nich je učená téma. Môžu sa pridávať jednotlivé fotografie, alebo viacero fotografií, ktoré tvoria spolu príbeh, resp. video.

Kategórie:

Otvorená cena (Open Award)

Téma: Zmena (Change)

Žijeme v čase, keď vo svete prebieha mnoho veľkých zmien v rôznych oblastiach, ktoré priamo alebo nepriamo ovplyvňujú naše životy. Často sa to všetko deje veľmi rýchlo. Zmeny v životnom štýle, v práci, prírode, klíme… Sú jednoducho našou súčasťou, môžme sa usilovať o ich odvrátenie, alebo sa im prispôsobiť. Táto téma je výzvou na zachytenie osobného pohľadu fotografa na zmeny, ktoré by mal vidieť celý svet.

Formát: Jednotlivá fotografia alebo fotografický príbeh (2 až 5 fotografií)

Môže byť použitá akákoľvek fototechnika a príslušenstvo

Bez vekového obmedzenia

Cena novej generácie (Next Generation Award)

Téma: Identita (Identity)

Téma ako vyšitá pre dnešnú mladú generáciu 🙂 Sebaprezentácia je dnes veľmi populárna, uvidíme ako sa bude dariť mladým fotografom predstaviť na svojich fotkách seba samého, kým sú, odprezentovať vlastnú osobnosť, tak aby zaujali medzinárodnú profesionálnu porotu.

Formát: Jednotlivá fotografia alebo fotografický príbeh (2 až 5 fotografií)

Môže byť použitá akákoľvek fototechnika a príslušenstvo

Určené pre autorov do 25 rokov

Cena za krátky film (Short Film Award)

Téma: Nádej (Hope)

V kategórii krátkych videí sa môžeme tešiť na krásne a veľmi pozitívne príspevky plné nádeje. Nádeje, ktorá prináša svetlo na ceste do budúcnosti.

Formát: Video

Môže byť použitá akákoľvek technika a príslušenstvo

Bez vekového obmedzenia

Do súťaže sa so svojimi fotografiami môžu prihlásiť profesionálny aj amatésky fotografi bez ohľadu na vek (podľa kategórie), pohlavie a národnosť.Prihlasovanie a pridávanie súťažných fotografií na webovej stránke Nikon Photo Contest.

Ocenenia a výhry

Špeciálna cena

O výsledkoch súťaže bude rozhodovať medzinárodná porota. Hlavný porotcom je opäť Neville Brody. Po minuloročnej skúsenosti, keď úspešne viedol rôznorodý panel sudcov a stal sa obľúbeným medzi účastníkmi, znovu padla voľba na tohto úspešného umeleckého vedúceho. Neville ponuku prijal, pretože vyhodnocovanie súťaže považuje za úžasnú a inšpirujúcu skúsenosť plnú vášnivých a emotívnych diskusií.

Tak čo, pridáte svoj osobný pohľad na všadeprítomné zmeny, predstavíte svoju osobnosť svetu, alebo v krátkom videu nám dáte nádej na lepšiu budúcnosť? Prajem vám skvelé nápady a ich úspešné realizácie 🙂 Už teraz sa teším na výsledky súťaže, ktoré sa dozvieme v auguste 2019.

Zdroj: Nikon, www.nikon-photocontest.com

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *