Kurzy Nikon školy v novom roku

S novým rokom nadobúdajú mnohí z nás pocit, že by malo začať niečo nové, žeby sme mali začať odznova. Starý rok odložiť do zásuvky a dať si predsavzatia, ktoré zmenia to, čo sa nám predtým nedarilo, alebo nás posunú vpred. A možno sa nájdú aj takí, ktorí si povedali, že s rokom 2019 nastal ten správny čas naučiť sa fotografovať, alebo zlepšiť svoje zručnosti a nechať si osobne poradiť od odborníkov, skúsenejších fotografov. Nech sú vaše pohnútky akékoľvek, radi vás aj v tomto roku uvidíme na kurzoch Nikon školy opäť aj v slovenských mestách. 

Photo by Constantinos Panagopoulos on Unsplash

Vyberte si ten správny kurz podľa vášho záujmu a skúseností. Nikon škola ponúka rôzne miesta a dátumy, z ktorých si môžete vybrať ten, ktorý vám najviac vyhovuje:

Začíname so zrkadlovkou Nikon

Neviete si poradiť s ovládaním digitálnej zrkadlovky Nikon? Chcete vedieť na čomu slúži čas, clona, ISO a ďalšie snímacie parametre, aby ste ich mohli využiť pre zhotovenie skvelých fotografií? Potom práve vám je určený základný kurz zameraný na ovládanie zrkadloviek Nikon, kde sa zoznámite so základnými fotografickými pojmami a naučíte sa, ako nastaviť fotoaparát v bežných i menej obvyklých situáciách. Kurzom vás prevedú skúsený lektori – fotografi a produktový špecialisti Nikonu.

1.február 2019 – Košice
9.február 2019 – Kežmarok
1.marec 2019 – Martin
9.marec 2019 – Bratislava
1.apríl 2019 – Trenčín
24.jún 2019 – Bratislava

Základy portrétnej fotografie

Portrétna fotografia patrí k najobľúbenejším fotografickým žánrom, preto vás pozývame na kurz zameraný na zvládnutie základov portrétnej fotografie. Aby vaše snímky boli čo najpôsobivejšie, musíme sa najskôr pozrieť na nastavenie fotoaparátu. Ukážeme si, aké objektívy sú pre portrétnu fotografiu najvhodnejšie a nakoniec prejdeme k práci so svetlom a fotografovaným objektom. V rámci kurzu si bude možné vyskúšať pevné objektívy s vysokou svetelnosťou a ďalšiu zaujímavú techniku.

22.marec 2019 – Trenčín
29.marec 2019 – Martin
14.jún 2019 – Košice

Základy produktovej a makro fotografie

Makro fotografia a fotografovanie produktov majú k sebe pomerne blízko. Pri oboch disciplínach je dôležitá technická dokonalosť fotografie. Náš kurz vám ukáže množstvo typov a trikov ako túto tému zvládnuť. Makrosvet je voľným okom neviditeľný, plný nádherných detailov a štruktúr s nevyčerpateľným obsahom. Produktová fotografia ponúka perfektný spôsob, ako dokonale precvičit prácu s technikou a zdokonaliť ju, čo využijete i v ďalších fotografických témach.

Získané znalosti fotografovania produktov môžete využiť napríklad pri vytváraní obsahu vášho e-shopu alebo pri predaji vašich výrobkov.

2.február 2019 – Košice
10.máj 2019 – Trenčín

Ovládanie externých bleskov Nikon

Kúpili ste si, alebo plánujete si kúpiť originálny blesk Nikon? Pozývame vás na špeciálny kurz zameraný na ovládanie bleskov Nikon. Tento fotokurz vás pripraví na mnohé fotografické situácie, či už pri nedostatku svetla, alebo naopak pri odstraňovaní nepríjemných tieňov.Pozrieme sa na nastavenia vo fotoaparáte i priamo v blesku. Ukážeme si jednotlivé režimy, rôzne techniky použitia bleskov a v neposlednom rade tiež príslušenstvo pre dokonalejšie výsledky.

11.marec 2019 – Kežmarok
30.marec 2019 – Martin
12.apríl 2019 – Bratislava
27.máj 2019 – Trenčín

Portrét v prirodzenom svetle

Lektor a fotograf Jakub Sodomka vám ukáže krásu prirodzeného svetla v exteriéri či interiéri, bude hovoriť o pôsobení farieb, o emóciách, ale taktiež o komunikácii s modelmi, aj o úpravách a prijímaní kritiky na svoje fotografie. Na tomto portrétnom workshope budete mať možnosť fotografovať v krásnych priestoroch loftu alebo galérie. Prioritne sa zameriame na získanie potrebných znalostí a inšpirácie od skúseného fotografa, kreatívneho art directora a dizajnéra v jednej osobe. Príjemná otvorená atmosféra, výmena rád, krásne modelky, profesionálny styling a vizáž, moderné vybavenie, množstvo techniky Nikon na zapožičanie, odborník z Nikonu a občerstvenie – všetko bude dokonale pripravené ako štandardne na workshopoch Nikon školy, aby ste mali z absolvovania fotokurzu zážitok.

13.apríl 2019 – Bratislava

Nočná fotografia Veľkej Fatry

Zažite so svojím fotoaparátom čarovnú atmosféru Veľkej Fatry. Fotokurzom vás bude sprevádzať profesionálny astrofotograf Richard Černohorský. Richard vás naučí fotografovať nočnú krajinu, Mliečnu dráhu a ďalšie nočné úkazy. Lokalita bola vyberaná s ohľadom na minimálne svetelné znečistenie a tak sa môžete tešiť na svoje pôsobivé snímky, ktoré si spoločne upravíme do finálnej podoby. Špeciálnymi hosťami workshopu budú wildlife fotograf a Nikon ambasádor Tomáš Hulík a dobrodruh Šimon Trnka. Program bude doplnený o fotografovanie východu i západu slnka, makra a krajiny. Sme pripravení na každé počasie!

2. – 4.máj 2019 – Veľká Fatra

Fotografujeme svadby profesionálne

Chcete sa stať úspešným svadobným fotografom? Svadobný workshop Nikon školy vás prevedie od základov až k detailom fotenia svadieb. Je koncipovaný ako obsiahly fotokurz pre obmedzenú skupinu 8 fotografov. Pre najlepší zážitok z workshopu bude teória odprezentovná prvý deň, aby zostal druhý deň na praktický tréning počas simulácie svadby a jej hlavných častí – svadobné prípravy, obrad, portrétne fotografovanie novomanželov, slávnostný obed a tanec. Jeden z najlepších českých svadobných fotografov a skúsený lektor Jirka Tvaroh vás naučí, ako zvládnuť prácu svadobného fotografa. Dozviete sa know-how, ktoré vám v budúcnosti vráti cenu workshopu mnohonásobne.

Lokalitou svadobného workshopu na Slovensku je Art Hotel Kaštieľ Tomášov, najkrajší slovenský zámocký hotel s nádherným anglickým parkom s brezovým altánkom, barokovými apartmánmy i krištáľovou kaplnkou.

12. – 13.máj 2019 – Tomášov

Možno hľadáte niečo iné. Tu je niekoľko tipov na zaujímavé kurzy Nikon školy, ktoré sa konajú v Českej republike.

Mestská divočina

Za skutočným wildlife workshopom pre milovníkov prírody a fotografovania zvierat nemusíte ísť do divočiny. Počas jednodňového workshopu zavítate spolu s biológom, ornitológom a wildlife fotografom v jednom – Liborom Vaicenbacherom – do jedného z pražských prímestských parkov.

Prebúdzajúce sa České stredohorie

České stredohorie je tak trochu zabudnutým rajom. Poďte spoločne s Nikon školou nahliadnuť do tejto pôvodom sopečnej krajiny, ktorá teraz vyniká svojimi kuželovitými vrcholmi bývalých sopiek, stepnou krajinou a rozkvitnutými lúkami. Jarný termín nie je vybraný náhodou, krajina sa prebúdza zo zimného spánku a budete tak môcť zachytiť širokú farevnú škálu okolitej prírody.

Portrét v pohybe

Náboj, vášeň, dynamika. Fotografka Lucie Vysloužilová vás vezme do svojho kreatívneho a energiou nabitého sveta a ukáže vám ako zachytiť pohyb vo fotke, ako pracovať s modelkou tak, aby ste využili celý potenciál. Luciina tvorba je charakteristická pohybom, dlhodobo sa venuje fotografovaniu jogíniek, baletiek, tanečníc v prostredí mesta a jej vášeň pre fotku je doslova nákazlivá. Nechajte se strhnúť a užite si deň plný fotenia a zábavy.

Foto: Lucie Vysloužilová

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *