Krása zrodená z ohňa

Keď som pred časom dostal zákazku nafotografovať katalóg nových produktov pre spoločnosť RONA, netušil som, že sa mi popri jednotvárnom fotografovaní produktov v ateliéri naskytne príležitosť navštíviť sklárne a výrobu.

Apollo02

Apollo01

_DSC9569

01

To čom videl bolo veľmi zaujímavé. Výroba v RONA je totiž stále z veľkej časti ručná. Drsní chlapi pomocou jednoduchých nástrojov vytvárajúci neuveriteľné krásne a jemné umelecké diela.

Škoda, že sme nemohli z tejto dielňe nafotiť viac záberov, oplatilo by sa tam fotografovať aj celý týždeň a zachytávať sústredenie chlapov na prácu, radosť z podareného výrobku a sklamanie, keď to sem-tam nevyjde a sklo praskne alebo skončí roztrieštené na zemi.

_DSC9086

_DSC9304

V relatívne tmavom prostredí sa mi osvedčil Nikon D300 a dva objektívy s pevným ohniskom. Nikkor AF-D 35mm f/2 pre štandardné zábery a Nikkor AF-D 85mm f/1,8 pre portréty či detaily. Dnes by som sa tam chcel vrátiť s Full Frame Nikonom Df a niekoľkými svetelnými pevnými objektívmi. Snáď sa ešte naskytne príležitosť zdokumentovať tieto neuveriteľné scenérie s novšou a vyspelejšou technikou.

02

Apollo03

Apollo04

Zdieľaj

4 komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *