Krása detailu vo februári

Druhé súťažné kolo celoročnej súťaže Fotka mesiaca Nikonblogu

Ikona svetovej fotografie, reportážnik a dokumentarista Robert Capa raz povedal: “Ak nie sú vaše fotografie dobré, neboli ste dosť blízko.” A my vás vo februári vyzývame: Poďte ešte bližšie! Poďte najbližšie, ako sa dá! Nová súťažná téma je makrofotografia.

Milan Koník a jeho vážka, finalista súťaže Som Nikon v prírode v roku 2017

 

Makrofotografia je jeden z najobľúbenejších žánrov milovníkov prírody. Neznamená to však, že makro fotografia musí byť vyfotená iba v prírode a musí zobrazovať iba drobné živočíchy. Makro môžete fotografovať aj v kuchyni alebo pivnici. Stačí si všímať maličkosti a objavíte nespočetné množstvo zaujímavých objektov, štruktúr a farieb. Ale nebránime sa samozrejme ani tradičným malým potvorkám z ríše zvierat alebo krásnym objektom flóry. Dôležité je jedno, aby ste objavili krásu v detaile.

Dianka Ráczova a jej set víťazných fotiek súťaže Som Nikon v prírode v roku 2017

 

Svoje súťažné fotografie nahrávajte na Facebook stránku Nikon do komentárov k príspevku o súťaži. Fotografiu označte tagom #nikonblog022019. Najlepší z vás získa špeciálnu edíciu diára Nikon – 1000 statočných a samozrejme postupuje do finále o poukaz na fototechniku v hodnote 1 111 Eur. Tešíme sa na vaše fotografie!



Dve línie

V našej súťaži Fotka mesiaca Nikonblogu v novom roku pribudla ešte jedna novinka. Súťaž teraz prebieha paralelne na slovenskej i českej facebookovej stránke. Téma však naďalej zostáva spoločná a rovnaké sú aj mesačné aj celoročná výhra. Zmenou je, že každý mesiac budeme mať jedného víťaza v Česku a zároveň jedného na Slovensku. Na konci roku budeme mať teda 24 a nie  12 mesačných semifinalistov, adeptov na celoročnú hlavnú výhru ako doteraz. Pre vás to znamená väčšiu šancu dostať sa do finálového výberu. 🙂

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *