Keď sa môžete spoľahnúť…

Milí čitatelia, nestíham tento týždeň písať dlhé blogy pre plné ruky práce s fotografovaním regaty Gentleman Sailing. Impulzov je dosť aj skúseností s ďalšou technikou, no po plavbe večer chystáme fotografie na premietanie a záverečnú slávnostnú večeru. Ale s jednou skúsenosťou sa chcem predsa len aktuálne podeliť. Dnes nás na mori nečakane zastihla búrka s výdatným vetrom a dažďom. Mraky i dážď sú určite fotogenickejšie ako plechovo modrá obloha a tak sme to nevzdali ani s fotením, podobne ako ani posádky s plachtením.

Spoliehal som sa na to, že technika, ktorou som fotografoval je odolná voči nepriaznivým poveternostným podmienkam a tak som si obliekol dlhé gate a bundu a pokračoval, akoby sa nič nedialo. Myslím si, že pre tieto fotky sa to vyplatilo.

Nikon D7200 + AF-S 70-200mm f/2,8 E, ale samozrejme aj Nikon D810 a AF-S 16-35mm f/4 fungovali v daždi na 100%.

Technika nezlyhala a fungovala bezchybne a funguje aj teraz, keď uschla aj posledná kvapka vody. A my sme mohli zas odovzdať zaujímavé fotky z akcie, ktorú dokumentujeme.

Je to dobré, keď sa môžete spoľahnúť.

Zdieľaj

4 komentáre

    1. Pozor, určite nie s každým. Musí byť v špecifikáciách, že je odolný voči zlým poveternostným vplyvom (weather sealing). 28-300mm zrovna utesnený nie je.

    1. Aj staršia aj novšia verzia sú „weather sealing“. Myslím, že zoznam všetkých nie je, treba sa pozrieť do špecifikácií každého.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *