Fotosúťaž NIKON KALENDÁR 2019 predstavuje semifinálovú päťdesiatku

Poznáme semifinálovú päťdesiatku 10. ročníka fotosúťaže NIKON KALENDÁR 2019. Zapojili ste sa a ste zvedaví, či sa vaša fotografia prebojovala do top 50 a má stále šancu byť vo finálovej 12, alebo sa dokonca stať absolútnym víťazom súťaže? Na konci článku sa to dozviete, ale najprv pár informácií, ako súťaž prebehla. 🙂

V tomto roku poslalo do súťaže spolu 1406 fotografií nafotených Nikon technikou 588 autorov, ktorí sa snažili čo najlepšie vystihnúť tému “Na svete nie sú najkrajšie veci, ale okamihy”. Ich vekové rozmedzie bolo od najmladších 14-ročných fotografov po najskúsenejších 88-ročných a najviac používaným fotoaparátom pri snímaní najkrajších okamihov bol Nikon D750.

Tento rok bola súťaž pre nahrávanie fotografií otvorená o niečo dlhšie, začala sa už 1. augusta a bola predĺžená do 15. októbra. Vzápätí sa stretla porota na čele so Stanislavom Pokorným, kurátorom Nikon Photo Gallery, aby vybrala to najlepšie.

Päťdesiat semifinálovch fotografií spoznáva verejnosť už dnes, na finálovú dvanástku, ktorá bude ozdobou stránok NIKON KALENDÁRA pre rok 2019 a na meno absolútneho víťaza si však musíte počkať. To vám prezradíme až 12. decembra 2018, kedy bude v NIKON PHOTO GALLERY slávnostne otvorená výstava semifinálových fotografií a pokrstený kalendár za prítomnosti Prof. MuDr. Jana Starého, DrSc. a Prof. MuDr. Josefa Kouteckého, Dr.Sc.

Absolútny víťaz získa poukaz na produkty Nikon v hodnote 50 000 Kč, ale nebude jediný obdarovaný. Nikon pokračuje v milej tradícii a v tomto roku opäť charitatívne podporí sumou 100 000 Kč a výťažkom z predaja fotografií projekt nadácie Národ dětem – 1000 statečných. Darovaná čiastka pomôže pri financovaní optimalizujúcich štúdií v odbore detskej onkológie a hematológie.

Nadácia Národ dětem vznikla v roku 1990 ako jedna z prvých nadácií v bývalom Československu. Nákupom zdravotníckej techniky, liekov, či financovaním výskumu liečby onkologických ochorení z nadačných príspevkov sa snaží skvalitniť starostlivosť o detských pacientov Kliniky dětské hematologie a onkologie 2. Lékařské fakulty UK a FN Motol.

 

Galéria semifinálových fotografií:

   

Partneri projektu: ARS General, a.s., Fast Forward | Young & Rubicam, FFD, s.r.o.

Mediálni partneri: Digineff.cz, Digitální Foto, e-photo.sk, F22.cz, Fotoaparat.cz, Foto Video, Nikonblog.cz, Nikonblog.sk, webcestovatelu.cz

Zdroj: Tlačová správa Nikon

Zdieľaj

Jeden komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *