Fotosúťaž Nikon kalendár 2017

Kalendár… Voľakedy bol neodmysliteľnou súčasťou našich domovov i kancelárií. Dnes sa situácia zmenila a kalendáre v papierovej podobe sa vytrácajú. Namiesto nich nám v mobile pípajú pripomienky z elektronických kalendárov a organizátorov času. Samozrejme, sú zosynchronizované so všetkými smart zariadeniami. Kalendár sa nechá počuť z našich počítačov, tabletov, mobilov i hodiniek. Je tu ešte miesto pre papierový kalendár?

Je! Je tu veľké a prázdne miesto na stene. Miesto pre vaše nádherné fotografie!

NIKONkalendar2016

Od januára 2016 mi Nikon Kalendár robí spoločnosť a veľkú radosť pri práci. Inšpiruje ma. Teším sa, keď dokončím kancelársku prácu a opäť vyrazím von s fotoaparátom v ruke. 🙂 Na stene Nikon Kalendár na stránke Júl 2016 s fotografiou Tomáša Holuba. Na obrazovke ďalšia víťazná fotografia z Nikon kalendára 2016 od Tomáša Tichého.

5_KVETEN_Milan Fiala_D300Víťazná fotografia minulého ročníka „Fakt je kulatá“ od autora Milan Fiala.

Fotografovaním robíme v prvom rade radosť sebe, krásnou fotografiou ale potešíme aj iných. Tak neváhajte a pošlite svoje fotografie do súťaže na stránkach www.nikon-kalendar.cz. Môžete získať publicitu, budete vystavovať v Nikon Photo Gallery a za prvé miesto v tejto súťaži môžete získať až 50 000 Kč na nákup fototechniky Nikon.

A to nie je všetko, vaše fotografie sa nielen môžu dostať do Nikon kalendára 2017, ale môžu pomôcť deťom. Víťazné fotografie sa predávajú na dražbe, z ktorej výťažok je určený pre humanizáciu detských zdravotníckych zariadení nadáciou Archa Chantal. Výťažok z minuloročnej dražby bol 309 000 Kč, ku ktorým spoločnosť Nikon prispela sumou 10 000 Kč. Na slávnostnom večeri spoločnosť Nikon odovzdala finančný dar spolu vo výške 319 000 Kč Domovu pre zrakovo postihnutých Palata na realizáciu projektu „Obnova orientačného systému pre slabozraké a nevidomé deti“. Viac o tomto projekte sa dozviete na www.archa-chantal.cz.

Témou tohoročnej súťaže sú SKRYTÉ KRÁSY VŠEDNÉHO DŇA.

Tešíme sa na vaše fotografie, ktoré budú bojovať proti tvrdeniu, že „všetko už bolo vyfotené“. Podarí sa vám objaviť potenciál v tých najbežnejších veciach a prostrediach, ktoré nás obklopujú?

Súťaž Nikon Kalendár dáva príležitosť amatérskym i profesionálnym fotografom. Fotografie je možné vkladať až do 31.8.2016 do 23:59 hod. Po ukončení vkladania fotografií do súťaže začína 1.9.2016 tipovacia súťaž. Súťažnou úlohou je označiť rovnaké fotografie, ktoré vyberie porota do kalendára Nikon pre rok 2017. Podrobné pravidlá súťaže nájdete na www.nikon-kalendar.cz/pravidla. Výherca tipovacej súťaže získava od spoločnosti Nikon spol. s r.o. poukaz na nákup techniky Nikon v hodnote 10 000 Kč.

Celkom 50 semifinálových fotografií vybraných odbornou porotou bude verenosti prezentovaných na výstave v Nikon Photo Gallery začiatkom roka 2017. 12 víťezných fotografií bude zdobiť stránky 8. vydania prestížneho Nikon Kalendára 2017, ktorý bude opäť vytlačený v limitovanej edícii 111 kusov a bude nepredajný.

8. vydanie kalendára pokrstí na slávnostnom večeri v Prahe dňa 10. novembra 2016 pani Chantal Poullain, herečka, speváčka a zakladateľka Nadácie Archa Chantal.

Partneri projektu NIKON KALENDÁR 2017
Partneri: Fast Forward | Young & Rubicam, FFD, s.r.o.,
Mediálni partneri: DIGIarena.cz, Digitální Foto magazín, FOTO, FotoAparat.cz, Foto Video, ePhoto.sk, Digineff.cz, Nikonblog.cz, Nikonblog.sk, PALADIX foto-on-line

Galéria víťazných fotografií z minulého ročníka Nikon Kalendár 2016

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *