Fotografia, inšpirácia a technika v novej Z SHOW

Výnimoční tvorcovia a ich rozprávanie o ceste, ktorou si vo svojich fotografických začiatkoch prešli, skúsenostiach a samozrejme o technike, ktorá ich pri práci sprevádza. Z SHOW je nový seriál z dielne Nikonu, ktorý už od začiatku júla môžete sledovať na YouTube kanály Nikon Czech Republic. Ako názov napovedá, popri výborných fotografoch budú hlavnú úlohu zohrávať mirrorless fotoaparáty Nikon Z. Seriálom nás sprevádza Honza Kozák, ktorý v Nikone síce pôsobí ako „obchoďák“, ale o fotke naozaj veľa vie. V minulosti sa sám roky fotografiou živil a stále má fotku ako svojho koníčka či skôr koňa. 🙂 Konceptu, kamery, réžie a strihu sa chytil skúsený Martin Prívratský.

Zatiaľ môžete sledovať prvé tri časti seriálu, ale postupne budú pribúdať ďalšie. Prvým Honzovým hosťom bol fotograf, lektor a zároveň riaditeľ súkromnej fotografickej školy PhotoGenia v Brne Jan Sucharda.

Do ďalšej časti si Honza pozval kreatívne duo Czech Vibes. Markéta fotí a Magdaléna točí, navzájom sa dopĺňajú a vytvárajú vlastný štýl. Dokonale svoju prácu zladili, až keď obidve začali pracovať s jednou značkou techniky. Ich výber padol na Nikon a sú s ním maximálne spokojné. Výsledkom ich práce je prepojenie fotky, videa a hudby do jedného celku. Viac sa týchto mladých úspešných tvorkyniach  dozviete vo videu.

No a v zatiaľ najnovšom pokračovaní sa predstaví filmová fotografka Julia Vrábelová. Vo svojom rozprávaní poodhalí ako to funguje „na pľaci“, či herci spolupracujú, či sa jej lepšie fotí priamo počas natáčania, alebo keď jej zapózujú. A aj o tom, ako významne jej prácu ovplyvnili bezhlučné mirrorless fotoaparáty Z série. Júlia bola ako fotografka pri natáčaní desiatok filmov, seriálov aj reklám z českej aj zahraničnej produkcie. Jej rozprávanie je naozaj zaujímavé.

Kým sa dočkáme ďalšieho pokračovania Z SHOW, je tu ešte jedno video, ktoré síce do seriálu nepatrí, ale tiež predstaví prácu zaujímavých a úspešných fotografov. Každý z nich pôsobí v inom žánri, každý z nich má za sebou významné svetové ocenenia a spája ich technika Nikon. Barbora Reichová fotí šport, je oficiálnou fotografkou Českého olympijského tímu, Roman Vondrouš je fotoreportérom ČTK a Miloš Nejezchleb sa venuje výtvarnej fotografii. Vychutnajte si videá a tešte sa s nami na nové zaujímavé diely o českých a slovenských fotografoch. 

Zdieľaj

Jeden komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *