Darujte kurz od Nikon školy

Už opäť, alebo tento rok výnimočne rozmýšľate nad vianočnými darčekmi do poslednej chvíle? 😉 Máme pre vás tip. Čo poviete na kurz Nikonškoly, alebo darčekový poukaz, aby si obdarovaní vybral sám? Pre úpných začiatočníkov, pokročilejších aj skúsenejších fotografov, ktorí sa chcú neustále zlepšovať a vypočuť si rady a názory našich lektorov – vynikajúcich fotografov. Na webovej stránke Nikon školy pribudli termíny kurzov pre prvý polrok roku 2020.

Do portfólia kurzov, ktoré robí Nikon škola na Slovensku pribudnú v budúcom roku aj novinky. Zatiaľ môžete v ponuke nájsť možnosť fotografovať pod vedením lektora v ZOO. Z ohrady vám zvieratá neutečú, nájdete tu naše aj exotické tvory a keď vás Filip Barták naučí zopár trikov, budú vaše fotky vyzerať ako z divočiny.

Kúpte darčekový poukaz, alebo vyberte sebe, či svojim blízkym z ponuky základných, nadväzujúcich aj kurzov Nikonškoly pre pokročilých:

Začíname so zrkalovkou Nikon

Neviete si poradiť s ovládaním digitálnej zrkadlovky Nikon? Chcete vedieť na čomu slúži čas, clona, ISO a ďalšie snímacie parametre, aby ste ich mohli využiť pre zhotovenie skvelých fotografií? Potom práve vám je určený základný kurz zameraný na ovládanie zrkadloviek Nikon, kde sa zoznámite so základnými fotografickými pojmami a naučíte sa, ako nastaviť fotoaparát v bežných i menej obvyklých situáciách. Kurzom vás prevedú skúsený lektori – fotografi a produktový špecialisti Nikonu.

25.1.2020 – Banská Bystrica 

3.2.2020 – Trenčín

7.2.2020 – Košice

28.2.2020 – Kežmarok

7.3.2020 – Bratislava

27.3.2020 – Martin

22.6.2020 – Bratislava

Základy portrétnej fotografie

Kúpili ste si, alebo plánujete si kúpiť originálny blesk Nikon? Pozývame vás na špeciálny kurz zameraný na ovládanie bleskov Nikon. Tento fotokurz vás pripraví na mnohé fotografické situácie, či už pri nedostatku svetla, alebo naopak pri odstraňovaní nepríjemných tieňov.Pozrieme sa na nastavenia vo fotoaparáte i priamo v blesku. Ukážeme si jednotlivé režimy, rôzne techniky použitia bleskov a v neposlednom rade tiež príslušenstvo pre dokonalejšie výsledky.

25.4.2020 – Bratislava

Základy produktovej a makro fotografie

Portrétna fotografia patrí k najobľúbenejším fotografickým žánrom, preto vás pozývame na kurz zameraný na zvládnutie základov portrétnej fotografie. Aby vaše snímky boli čo najpôsobivejšie, musíme sa najskôr pozrieť na nastavenie fotoaparátu. Ukážeme si, aké objektívy sú pre portrétnu fotografiu najvhodnejšie a nakoniec prejdeme k práci so svetlom a fotografovaným objektom. V rámci kurzu si bude možné vyskúšať pevné objektívy s vysokou svetelnosťou a ďalšiu zaujímavú techniku.

20.3.2020 – Trenčín

30.3.2020 – Kežmarok

Ovládanie externých bleskov

Makro fotografia a fotografovanie produktov majú k sebe pomerne blízko. Pri oboch disciplínach je dôležitá technická dokonalosť fotografie. Náš kurz vám ukáže množstvo typov a trikov ako túto tému zvládnuť. Makrosvet je voľným okom neviditeľný, plný nádherných detailov a štruktúr s nevyčerpateľným obsahom. Produktová fotografia ponúka perfektný spôsob, ako dokonale precvičit prácu s technikou a zdokonaliť ju, čo využijete i v ďalších fotografických témach.

Získané znalosti fotografovania produktov môžete využiť napríklad pri vytváraní obsahu vášho e-shopu alebo pri predaji vašich výrobkov.

8.2.2020 – Košice

4.5.2020 – Trenčín

Začíname fotografovať v ZOO

Chceli by ste si z výletu do ZOO priniesť čo najlepšie fotky? Kurz Začíname fotografovať v ZOO rozšíri vaše fotografické základy a poznatky využijete aj v iných situáciách. Naučíte sa a vyskúšate si prácu s pohybujúcim sa objektom a hĺbkou ostrosti tak, aby ste vo fotografii upriamili pozornosť tam, kde chcete. Vyskúšate si teleobjektívy Nikon a naučíte sa ich správne používať.

21.7.2020 – Bojnice 

Nočná krajina Veľkej Fatry

Zažite so svojím fotoaparátom čarovnú atmosféru Veľkej Fatry. Fotokurzom vás bude sprevádzať profesionálny astrofotograf Richard Černohorský. Richard vás naučí fotografovať nočnú krajinu, Mliečnu dráhu a ďalšie nočné úkazy. Lokalita bola vyberaná s ohľadom na minimálne svetelné znečistenie a tak sa môžete tešiť na svoje pôsobivé snímky, ktoré si spoločne upravíme do finálnej podoby. Špeciálnymi hosťami workshopu budú wildlife fotograf a Nikon ambasádor Tomáš Hulík a dobrodruh Šimon Trnka. Program bude doplnený o fotografovanie východu i západu slnka, makra a krajiny. Sme pripravení na každé počasie!

21.-23.5.2020 – NP Veľká Fatra

Fotografujeme svadby profesionálne

Chcete sa stať úspešným svadobným fotografom? Svadobný workshop Nikon školy vás prevedie od základov až k detailom fotenia svadieb. Je koncipovaný ako obsiahly fotokurz pre obmedzenú skupinu 8 fotografov. Pre najlepší zážitok z workshopu bude teória odprezentovná prvý deň, aby zostal druhý deň na praktický tréning počas simulácie svadby a jej hlavných častí – svadobné prípravy, obrad, portrétne fotografovanie novomanželov, slávnostný obed a tanec. Jeden z najlepších českých svadobných fotografov a skúsený lektor Jirka Tvaroh vás naučí, ako zvládnuť prácu svadobného fotografa. Dozviete sa know-how, ktoré vám v budúcnosti vráti cenu workshopu mnohonásobne.

Lokalitou svadobného workshopu na Slovensku je Art Hotel Kaštieľ Tomášov, najkrajší slovenský zámocký hotel s nádherným anglickým parkom s brezovým altánkom, barokovými apartmánmy i krištáľovou kaplnkou.

31.5.-1.6.2020 – Tomášov

Ďalšie informácie a viac kurzov na stránkach Nikon školy:

www.nikonskola.cz

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *