Colours of Ostrava už o niekoľko dní

Už sa to blíži, už budúci týždeň (18.–21.7.2018) si všetci festivaloví nadšenci môžu vychutnať vizuálne aj programovo zaujímavý festival Colours of Ostrava. Nikon sa po tretí rok podieľa na festivale ako jeden z partnerov. Opäť aj tento rok pripravil fotografickú súťaž Get to the pit, ktorá prebehla v júni a nasledovala ju súťaž na facebookovej stránke Nikon o dve vstupenky na festival.  Prípravy na festival pomaly vrcholia a my už niekoľko dní poznáme meno fotografa, ktorý získal VIP fotografickú akreditáciu, aj výherkyňu, ktorá si užije jedinečnú atmosféru multižánrovej prehliadky umeleckej scény.

Foto: Ivana Kováčová

Zostáva nám už teda iba doplniť informácie o výstavách priamo v priestoroch festivalu. Ak sa na Colours of Ostrava chystáte, nájdite si chvíľku a pozrite si vonkajšiu výstavu víťazov minulých ročníkov Get to the pit Ivany Kováčovej a Pétra Fülöpa. Vo vnútri Gongu bude zaujímavo nainštalovaná výstava fotografií Nikon ambasádora Mareka Musila Backstage Mercedes Benz Prague Fashion Week.

Šťastie sa usmialo na dvoch Nikon fanúšikov, aby sa mohli zúčastniť festivalu, ale určite sa nájdu viacerí z vás, ktorí si, hoci ste nevyhrali, nenecháte Colours of Ostrava ujsť. A máte na čo tešiť. Len máloktorý festival ponúka takú kombináciu zvukových a vizuálnych podnetov ako Colours v Ostrave. Už len aby počasie vyšlo. 🙂

Foto: Ivana Kováčová

Najväčšími hviezdami, ktoré už pomaly balia kufre na cestu do Dolních Vítkovíc, bude tento rok kapela N.E.R.D. so spevákom a producentom Pharrellom Williamsom, či známy nórsky producent, dj a skladateľ Kygo, ktorí chystá na záver veľkú pyrotechnickú šou. Premiérové vystúpenie v Česku budú mať okrem N.E.R.D. tento rok aj Jessie J, Grace Jones, London Grammar, Ziggy Marleyho alebo Calexico. Medzi hudobné lákadlá patrí aj Joss Stone, George Ezra, Paul Kalkbrenner, Cigarettes After Sex, Kaleo, Future Islands,, Aurora, GusGus, Jon Hopkins, Beth Ditto, Seasick Steve, Mura Masa, Nathaniel Rateliff & The Night Sweats, HVOB, Algiers alebo Jacob Banks.

Foto: Ivana Kováčová

Colours of Ostrava ponúkne vystúpenie 80 zahraničných kapiel z 35 krajín sveta a 61 českých a slovenských interpretov.

K najzaujímavejším predstaveniam z českej scény bude určite patriť Mše (MASS) Leonarda Bernsteina v hlavnej úlohe s Vojtěchom Dykom a ďalšou takmer stovkou účinkujúcich, ale aj premiéra scénického koncertu Kafka Bandu s názvom Amerika.

Foto: Ivana Kováčová

V tomto roku už po tretíkrát budú mať festivalový návštevníci možnosť zúčastniť sa medzinárodného diskusného fóra Meltingpot. Na ôsmich tématických scénach sa vystrieda 180 rečníkov z viac ako 25 krajín. Hovoriť a diskutovať sa bude rôznych témach spoločenského života od politiky, ekonómie, cez vedu, vzdelanie, kultúru až po cestovanie či rozvoj osobnosti.

Zaujímavá bude určite aj divadelná scéna s workshopami, filmami a rôznymi výtvarnými aktivitami.

Foto: Ivana Kováčová

Ani vaše deti nemusia zostať doma. Počas celého festivalu je pripravená rodinná zóna s programom aj pre tých najmenších. V ČEZ family parku budú pripravené tanečné workshopy, rozprávky či divadlo.

Colours of Ostrava už budúci týždeň ponúkne viac ako 350 programových bodov na 21 otvorených aj krytých scénach a nebude chýbať ani sprievodný program v uliciach Ostravy.

Foto: Ivana Kováčová

Toto všetko a oveľa viac ponúkne Colours of Ostrava už čoskoro. Tak čo chystáte sa? 🙂

Foto: Ivana Kováčová

Niekoľko fotografií Pétra Fülöpa z minulého ročníka môžete nájsť aj na stránkach colours.cz:

Fotogaléria streda – 19.7.2017
Fotogaléria štvrtok – 20.7.2017

 

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *