Čo nové v Nikone?

Aktuálne novinky od Nikonu, najmä tie najzaujímavejšie, dostávate vždy najčerstvejšie a verím, že neuniknú všeobecnej pozornosti. Ale vždy sa nájde aj čosi naviac, čo možno poteší menšiu skupinu užívateľov, ale práve pre nich môže byť dôležitá. Preto pre vás zhrniem niekoľko práve takýchto noviniek, ktoré môžu byť dôležité práve pre vás.

Pamäťová karta MC-CF660G

V ostatných dňoch uviedol Nikon novú veľkokapacitnú pamäťovú kartu MC-CF660G. Ide o CFexpress kartu (Type B) s kapacitou až 660 GB s vysokou rýchlosťou čítania max. 1700 MB/s a rýchlosťou zapisovania max. 1500 MB/s. Je to vynikajúca pamäťová karta pre nahrávanie videa a fotografovanie s mirrorless fotoaparátom Nikonom Z 9. Je ideálna na nahrávanie videa v 8.3K/60p N-RAW formáte a na nahrávanie časovo dlhšieho videa.

Aktualizácie firmvéru

Smerovanie vývoja fototechnike k mirrorless systémom je nespochybniteľné. Ale aj užívateľov digitálnych zrkadloviek sa stále veľa. Pri posledných aktualizáciách firmvérov nezabudli v Nikone ani na nich.

D7500 firmvér verzia 1.11

Najnovšia aktualizácia firmvéru je určená pre model fotoaparátu D7500. Inštalácia aktualizácie odstraňuje drobné chyby fotoaparátu vrátane problému, ktorý sa vyskytoval počas fotografovania so živým náhľadom v kombinácii s opticky a rádiom ovládaných zábleskových jednotiek. Stávalo sa, že externe ovládané jednotky sa pri live view niekedy neodpálili.

Stiahnite tu: Centrum sťahovania

D6 firmvér verzia 1.50

Aktualizácia firmvéru D6 pridáva do menu novú položku USB. A taktiež zabezpečuje kompatibilitu funkcií snímania s diaľkovým ovládaním cez USB pomocou NX Tether alebo NX MobileAir.

Stiahnite tu: Centrum sťahovania

D5 firmvér verzia 1.50

Nová verzia firmvéru D5 zabezpečí rovnako ako u D6 kompatibilitu funkcií snímania s diaľkovým ovládaním cez USB pomocou NX Tether alebo NX MobileAir.

Stiahnite tu: Centrum sťahovania

NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S firmvér verzia 1.21

V poslednom období sa ušli aktualizácie aj pre tri NIKKOR Z objektívy. Pre NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S znamená vyladenie funkcie lineárneho zaostrovania.

Stiahnite tu: Centrum sťahovania

NIKKOR Z 24-120mm f/4 S firmvér verzia 1.10

Aktualizácia pridáva objektívu NIKKOR Z 24-120mm f/4 S funkciu lineárneho zaostrovania a možnosť prehodiť úlohy zaostrovacieho a ovládacieho prstenca.

Stiahnite tu: Centrum sťahovania

NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S firmvér verzia 1.10

Aktualizácia pridáva objektívu NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S funkciu lineárneho zaostrovania a možnosť prehodiť úlohy zaostrovacieho a ovládacieho prstenca.

Stiahnite tu: Centrum sťahovania

Ocenenia pre Nikon za dizajn produktov

Ocenenie iF DESIGN AWARD 2022 je prestížne celosvetové ocenenie za dizajn udeľované už od roku 1953. Tento rok odborníci hodnotili asi 11 000 príspevkov z 57 krajín a regiónov.

iF DESIGN AWARD 2022 víťazné Nikon produkty:

  • Full-frame / FX-formát mirrorless fotoaparát Nikon Z 9
  • APS-C / DX-formát mirrorless fotoaparát Nikon Z fc
  • Mikroskop ECLIPSE Si
  • Makroobjektív NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S

Ďalšie významné dizajnérske ocenenie Red Dot Award: Product Design 2022 má už 67-ročnú tradíciu. V tomto roku špecialisti na dizajn z celého sveta hodnotili produkty zo 60 krajín sveta. Posudzovali ich stupeň inovácie, funkčnosť, ergonómiu a odolnosť.

Red Dot Award: Product Design 2022 víťazné Nikon produkty:

  • Full-frame / FX-formát mirrorless fotoaparát Nikon Z 9 – získal ocenenie Best of the Best“ z „Red Dot Award: Product Design 2022“
  • APS-C / DX-formát mirrorless fotoaparát Nikon Z fc
  • Mikroskop ECLIPSE Si
  • Makroobjektív NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S
  • Pevný superteleobjektív  NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *