Čo nosí vo svojom fotobatohu mladý eventový a wildlife fotograf Conor McDonnel?

Inšpirácií nikdy nie je dosť a preto dnes pokračujeme v krátkom predstavení mladých šikovných a úspešných fotografov zo Spojeného kráľovstva a ich fototechniky. Do tretice, po Rossovi Harvey a Amy Shore, to  bude Conor McDonel, ktorý sa len nedávno vo svojich iba 26 rokoch, stal Nikon ambasádorom pre Veľkú Britániu.

Mohlo by sa zdať, že v takom mladom veku nemôže mať dosť skúseností, ale Conor začal na sebe pracovať od 16 rokov, keď sa mu podarilo dostať sa na koncert obľúbenej kapely The Subways. Vtedy si ešte naivne myslel, že si vystačí s automatikou. Táto skúsenosť ho ale posmelila a začal oslovovať kapely. Ako fotograf absolvoval turné s Ellie Goulding a Calvinom Harrisom a jeho prvá skúsenosť s fotografovaním svadby bola počas veľkého dňa Kanye Westa a Kim Kardashian.

Popri komerčnom fotení podujatí a stretávaní sa s ľuďmi zo showbiznisu má Conor aj úplne odlišnú vášeň. Vášeň pre divokú prírodu arktických oblastí. Od detstva ho fascinovali príbehy zo zamrznutej časti sveta a polárny medveď sa stal jeho najobľúbenejším zvieraťom. Pred nedávnom sa stal dokonca ambasádorom World Wildlife Fund.

Práve túžba po poznaní týchto končín zemegule ho minulé leto (2017) priviedla na šesť týždňovú plavbu na Arktídu. A tu sa začala aj spolupráca s Nikonom. Svoju dovtedajšiu výbavu nechal doma a vzal si techniku od Nikonu ako sponzora výpravy. S Nikonom sa už nevedel rozlúčiť a tak po krátkom čase prišla ponuka, aby sa stal Nikon ambasádorom.

Conorova brašňa ukrýva dve telá D850. Vďaka vysokému rozlíšeniu a množstvu dát, ktoré zaznamená v obraze, si teraz môže dovoliť snímku orezať, nemusí sa obávať slabého osvetlenia na koncertoch.

Širokouhlý až stredne široký objektív 24-70mm f/2.8 využíva pri fotografovaní z blízka. 14-24mm f/2.8 nazýva ako svoj Calvin Harris-DJing objektív, skvele sa hodí na širokouhlé zábery priamo z pódia.

70-200mm f/2.8 je zase jeho „bubenícky objektív“. Bubeníci kapiel sú vždy v zadnej časti pódia, preto je ťažšie sa k nim dostať a na záberoch nesmú chýbať, preto treba mať aj dlhší objektív. No a keď fotí svoju „srdcovku“ wildlife, používa 200-500mm f/5.6. V brašni nechýba ani blesk SB5000, ktorý ale veľmi pri fotení live music nevyužíva.

S touto výbavou si vystačí pri fotení popových hviezd aj polárnych medveďov 🙂

Aj vám by sa do brašne hodil niektorý z objektívov, ktoré používa aj Conor? Využite do konca augusta Letný Cashback Nikonu a ušetrite pri kúpe kúskov, ktoré vám dodajú radosť z fotografovania a dopomôžu ku kvalitným fotografiám.

www.nikoncashback.sk

https://www.nikonblog.site/startuje-letny-cashback-nikon/

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *