Pouličný modeling s D850-kou

O rôznych projektoch fotografov so spoločnosťou Nikon sme už písali, dnes sa pozrieme na módu v uliciach. Spoluprácou módnej fotografky Julie Kennedyovej, stylistky a kostýmovej dizajnérky Coline Bach a pomocou najnovšej Full Frame digitálnej zrkadlovky Nikon D850 vznikli dynamické a výstredné snímky na pozadí pouličného umenia rušného Londýna.

Technika: Nikon D850, AF-S NIKKOR 20 mm f/1,8G ED, Foto: Julia Kennedy, Autor maľby: Dan Kitchener

Julia Kennedy je presvedčená, že móda nepatrí len na móla a preto si ako kulisu pre fotenie osemdielneho seriálu pre spoločnosť Nikon vybrala pestrofarebné štruktúrované prostredie malieb a grafitov na stenách severného a východného Londýna. Dynamické pózy a extravagantné modely dokonale dopĺňajú pouličné veľkomestské umenie.

Technika: Nikon D850, AF-S NIKKOR 24 – 70 mm f/2,8E ED VR, Foto: Julia Kennedy, Autorka maľby: Paula Plim.

„Londýn je medzinárodne uznávaným mestom módy a pulzujúceho pouličného umenia. Vždy rada hľadám vzrušujúce farby a štruktúry. Rýchlosť, vysoké rozlíšenie a citlivosť modelu D850 na svetlo mi umožňujú zachytiť všetok pohyb, detaily a farby každej jednej scény a vytvoriť tak pocit vzrušenia v každodennom mestskom prostredí.”

Juliina fotografická výbava pri fotení týchto snímok:

D850 

Najnovšia Full Frame digitálna jednooká zrkadlovka Nikon s vysokým rozlíšením 45 megapixelov, širokým dynamickým rozsahom, sériovým snímaním rýchlosťou 7 snímok za sekundu* pri plnom rozlíšení a špičkovým rozsahom citlivosti ISO.

Julia na D850 najviac oceňuje vysokú kvalitu fotografií v spojení s výkonom pri vysokej citlivosti ISO, rýchlosťou fotoaparátu a farbami, ktoré sú skvelé aj v JPG aj v RAW formáte. Má rada jeho displej, pretože sa dá jednoducho priblížiť obraz a skontrolovať svetlo a zaostrenie. Pri fotení využila kontinuálne zaostrovanie, aby sa mohla sústrediť na kompozíciu fotografie.

AF-S NIKKOR 24 – 70 mm f/2,8E ED VR 

Všestranný objektív so zoomom, ktorý ponúka rozsah od širokouhlého objektívu po stredný teleobjektív. Vysoká svetelnosť objektívu f/2,8 umožňuje fotografovať pri slabom svetle a dosiahnuť konzistentnú expozíciu v celom rozsahu zoomu. Systém stabilizácie obrazu minimalizuje chvenie fotoaparátu a umožňuje snímať s časmi uzávierky dlhšími až o štyri expozičné stupne.

24-70ka je najobľúbenejší Juliin objektív na fotenie módy. Pri fotení na 24mm nemá objektív badateľné skreslenie, vďaka čomu môže fotiť svoje obľúbené širokouhlé zábery.

AF-S NIKKOR 14 – 24 mm f/2,8G ED

Extrémne širokouhlý svetelný objektív s antireflexnou vrstvou Nano Crystal Coat, ktorá zamedzuje vytváraniu reflexov a závojov. Poskytuje ostrosť od stredu až k okrajom a rohom obrazu, ktorá dokáže prekonať ekvivalentné objektívy s pevnou ohniskovou vzdialenosťou.

Vďaka 14-24mm mohla Julia nasnímať dynamickejšie snímky. Objektív považuje za vhodný pre športový a svieži štýl fotiek.

AF-S NIKKOR 20 mm f/1,8G ED

Vysoko svetelný objektív formátu FX s pevným, ultra širokým ohniskom 20 mm a vysokou svetelnosťou f/1,8. Ide o ľahký a všestranný objektív pre kreatívnych fotografov, ktorí chcú zvýrazniť perspektívy.

O tomto objektíve hovorí  Julia, že je super ostrý. Jeho svetelnosť umožňuje fotografovať na základné (najnižšie prirodzené) ISO, čo pomáha farbám i kontrastu vo fotografii a zároveň umožňuje jemné rozostrenie pozadia.

 

Julia Kennedy

Britská fotografka Julia Kennedy žije a pracuje v Londýne. Julia je známa pre využívanie  pestrých farieb, veľkolepých kulís a skvelých lokalít. Miluje smiech a fotografuje s charizmou a zmyslom pre humor alebo iróniu. Spolupracovala s mnohými módnymi časopismi vrátane L’Officiel, Vogue a Wonderland a tiež s mnohými známymi značkami ako Charlotte Olympia, House of Hackney, Harrods, Oasis, Sweaty Betty a Rimmel.
www.juliakennedy.com
@msjuliakennedy

Coline Bach

Coline Bach je francúzska stylistka a kostýmová dizajnérka žijúca v Londýne. Po absolvovaní štúdia módnej žurnalistiky a získaní magisterského titulu na univerzite Central Saint Martins School sa stala prvou asistentkou módneho riaditeľa časopisu Dazed & Confused Robbieho Spencera. Po jeho boku pracovala na publikáciách ako Dazed & Confused, AnOther, AnOther Man, Interview Magazine, Vogue Italia, V Magazine, V Man, Harper’s Bazaar, Purple Fashion a Teen Vogue až sa nakoniec vydala na dráhu vlastnej kariéry.
www.colinebach.com
@colinebach

 

Zdroj: www.nikon.sk

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *