Novomanželia zaplavení konfetami – to je vždy skvelý záber. Nadia Meli

Keď Nadiu Meli oslovila spoločnosť Nikon, aby sa stala súčasťou novovznikajúceho projektu Európskeho svadobného združenia Nikon, jej reakcia bola okamžitá. V hlave jej ihneď prebehlo „Kde to mám podpísať“. Ponuku zastupovať talianskych svadobných fotografov prijala s pokorou, nadšením a náležitou zodpovednosťou.

Nadia na svojom blogu neskrýva radosť zo vzniku združenia, ktoré pomôže meniť pohľad na svadobnú fotografiu. Tá v posledných rokoch prešla výraznými zmenami a stal sa z nej uznávaný fotografický žáner, forma umenia za ktorým je tvrdá práca. Množstvo neopakujúcich sa spoločenských situácii, meniace sa svetelné podmienky, či práca s ľuďmi preverí schopnosti každého fotografa.

Zbierka svadobných fotografií rozpráva vlastný a neopakovateľný príbeh každej mladomanželskej dvojice. Nikon preto oslovil tých najlepších svadobných fotografov a blogerov naprieč Európou, aby s nimi odhalil najnovšie svadobné trendy a zachytil fotografické štýly z celého kontinentu. Projekt odštartoval zachytením jedinečných lokálnych svadobných tradícií.

Mickaela (Taliansko) má pri pohľade do zrkadla len jednu náušnicu, aby si neprivodila nešťastie.
Foto: Nadia Meli 

Nikon D850, AF-S NIKKOR 35 mm f/1,4G

Nadia Meli sa narodila v Taliansku, svoje detstvo prežila v Nemecku a v súčasnosti žije v meste Brighton v Anglicku. Podnikať v oblasti svadobnej fotografie začala pred ôsmymi rokmi a dnes fotografuje svadby po celom svete, vrátane každoročných ciest do Talianska, aby zachytila krásu a kúzlo talianskych svadieb. Za zmysel svojho života považuje dosiahnuť, aby sa ľudia cítili že niekam patria a sú milovaní – na dosiahnutie tohto cieľa používa krásu, pretože cíti, že krása je obrazom lásky.

Nadia Meli, svadobná fotografka

Ako ste sa dostali k fotografovaniu svadieb?
Prvý fotoaparát som dostala, keď som mala devätnásť rokov. Presťahovala som sa do Londýna a začala experimentovať s fotografovaním po meste, pričom som sa súčasne zamilovala do mesta i do fotografovania. Ďalšie štyri roky som fotografovala iba pre zábavu a len pre seba. Keď som absolvovala univerzitu v odbore teológie, uvedomila som si, že mi nič neprináša takú radosť ako fotografovanie a že to je jediné, čo chcem robiť. Takže som rozbehla svoj podnik bez toho, aby som mala akýkoľvek plán – okrem toho, že som chcela fotiť.

V marci roku 2010 som fotila svadbu jednej kamarátky a od tej doby som už svoje poslanie nespochybňovala. Pri rozvoji svojho štýlu sa však nechávam viesť jednou víziou a cieľom: pocitom spolupatričnosti. K mojim najväčším vášňam patria ľudia, ich príbehy, životy a sledovanie ich napĺňania.

Baví ma tiež organizovať kurzy a semináre pre fotografov, kde sa sústreďujem na to, aby našli svoj vlastný štýl a pohľad. Nie sú len o úpravách fotografie, ale najmä o rozvoji kreatívnej vízie. Preto som vytvorila online kurz The Signature Style System určený pre fotografov, ktorí sa snažia nájsť svoj vlastný štýl a vyjadrenie v tejto brandži.

Kotey a Mickaela (Taliansko) kráčajú uličkou zaplavenou konfetmi.
Foto: Nadia Meli
NIKON D850, AF-S NIKKOR 24 mm f/1,4G ED.

Akú svadobnú tradíciu fotografujete najradšej?
Tých je veľa, je ťažké vybrať iba jednu. Medzi moje obľúbené scény patrí, keď novomanželia kráčajú uličkou zaplavení konfetami – vždy z toho vznikne skvelý záber! Ale vôbec najradšej mám príhovory. Milujem, aké sú plné emócií!

Čo je pri fotografovaní svadby najväčšou výzvou?
Dôležitá je rýchlosť a byť na milióne miest naraz. Väčšina momentov na svadbách je unikátna a nestanú sa dvakrát, takže si musíte celý čas zachovať stopercentnú pozornosť, čo môže byť veľmi stresujúce. Pokiaľ nie je po všetkom, obvykle si ani neuvedomím, v akom napätí som bola.

Kotey a Mickaela (Taliansko) pri tradícií, kedy ženích predáva neveste svadobnú kyticu.
Foto: Nadia Meli
NIKON D850, AF-S NIKKOR 24 mm f/1,4G ED.

Do prebiehajúceho projektu svadobnej fotografie sú zapojení európsky fotografi z Veľkej Británie, Francúzska, Talianska a Českej republiky. Unikátne svadobné okamihy zachytávajú fotoaparátom Nikon D850, aby vám mohli priniesť aktuálne novinky, trendy v tomto jedinečnom fotografickom žánri. Budeme sledovať kreatívnu a pohotovú prácu fotografa v spojení s kvalitným fotoaparátom s rýchlym snímačom formátu FX s vysokým efektívnym rozlíšením 45,7 megapixela, vysokou svetelnou citlivosťou a dynamickým rozsahom. Nádhernými výsledkami svojej práce nás budú inšpirovať a ponúkať nám nové námety a typy pre čo najlepší výsledok našej práce.

Zdroj:
Tlačová správa Nikon
www.nikon.sk
nadiameli.com

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *