Nové inšpirácie z Nikonblog.cz

Dnešné fotografické  inšpirácie budú po čase opäť z českého Nikonblog.cz. Pozývam vás prečítať si články Petra Lindnera z posledného obdobia, ktoré ma najviac zaujali. Rozhovory zo sveta športovej fotografie, inovácie môjho obľúbeného fotopríslušenstva a náučné články o expozičných režimoch pre začiatočníkov.

„Urobiť skvelý záber ‚hocikoho‘, to ma neláka.“ Ako sa fotí kráľovná slovenského biatlonu v rozhovore s Igorom Stančíkom

Petr sa porozprával so slovenským fotografom Igorom Stančíkom o tom, ako sa z neho stal „dvorný“ fotograf našej biatlonistky Anastasie Kuzminovej. Ako sa mu od zrodu tejto myšlienky podarilo fotiť Nasťu pri tréningoch aj na súťažiach, aby nakoniec mohla vzniknúť kniha „Biatlon je krásny“, ktorú vydal Slovenský zväz biatlonu.

Igor Stančík, Nikon, biatlon, Anastazia Kuzminova, Foto: Igor Stančík

„Športová fotografia je môj splnený sen.“ Rozhovor Nikonblogu s Barborou Reichovou

Počas vernisáže práve prebiehajúcej výstavy Barbory Reichovej „Prvých desať“, využil Petr priestor, aby autorke fotografií položil niekoľko otázok. Barbora je jednou z mála športových fotografiek v Česku, svoju vysnívanú prácu robí pre deník Sport už desať rokov. Prezradila, ako to v tejto profesii funguje, o tom bez akej fototechniky sa nezaobíde, o úspechoch, ktoré už má za sebou, či aké je to portrétovať športovcov.

Barbora Reichová, Nikon, športová fotografiaFoto: Barbora Reichová

Fotopríslušenstvo od Peak Designu v znamení zaujímavých inovácií

V článku sa dozviete akými premenami prešiel držiak fotoaparátu Capture, podložka Pro Pad a popruh Slide lite, aj o autorových skúsenostiach s používaním brašne Everyday Sling 5l.

SOM | DSLR začiatočník. Expozičné režimy bez tajomstva – 1. diel

Článok je určený všetkým, ktorí sa chcú dozvedieť viac o funkciách kruhového voliča expozičných režimov. V prvej časti zistíte ako funguje váš fotoaparát v automatickom režime a pri nastavení scénických programov.

SOM | DSLR začiatočník. Expozičné režimy bez tajomstva – 2. diel

V druhej časti sa Petr Lindner venuje expozičným režimom označeným na voliči písmenami P (programm/programová automatika), M (manual/manuálny režim), A (aperture/priorita clony) a S (shutter/priorita času). Tieto režimy sú určené pre fotografov, ktorí chcú mať kontrolu nad základnými expozičnými parametrami, nad clonou a časom, prípadne korigovať podľa potrieb expozíciu a ňou množstvo svetla v obraze.

expozičné režimy

Verím, že niektoré z mojich dnešných tipov na články bratského nikonblog.cz vás zaujmú a že si nabudúce kliknete a prečítate aj ďalšie články, pravidelne… 🙂
Nechajte sa inšpirovať a tešte sa z fotografie.

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *