Nová verzia aplikácie SnapBridge 2.0 prináša pokročilejšie ovládanie fotoaparátu

Už to budú dva roky, čo Nikon predstavil SnapBridge. Odvtedy môžeme využívať trvalé alebo rýchle bezdrôtové pripojenie (Bluetooth alebo Wi-Fi) fotoaparátu k smartfónu či tabletu. Spárovaním týchto zariadení umožňuje synchronizovať údaje o lokalite a čase, prenos snímok, vložením textu či loga do fotografie napomáha chrániť vaše autorské práva, prenos obrazu na displej inteligentného zariadenia a stlačenie spúšte cez aplikáciu. Prostredníctvom SnapBridgu je možné ihneď zdieľať fotky na sociálnych sieťach, alebo ich ukladať v službe NIKON IMAGE SPACE.

Oficiálna aplikácia spoločnosti Nikon, sa po spätnej väzbe od užívateľov dočkala nových úprav. Nová verzia SnapBridge 2.0 prináša nové užitočné funkcie, ktoré zahŕňajú úplné manuálne ovládanie fotoaparátu či možnosť registrácie piatich fotoaparátov a nanovo prepracované jednoduchšie užívateľské rozhranie.

Aktualizáciou sa mení dizajnu a štruktúra menu. Pridané boli indikátory stavu prebiehajúcich operácií (ako napr. indikácia zmeny spôsobu pripojenia fotoaparátu k zariadeniu). Aplikácia teraz zároveň obsahuje funkciu pomoci s inštrukciami pre každý typ fotoaparátu. Zjednodušuje tak jej nastavenie a používanie.

Tých ktorí vlastnia viacero fotoaparátov Nikon poteší aj ďalšia novinka, možnosť spárovať so zariadením s nainštalovaním SnapBridge až päť prístrojov a jednoducho v menu prepínať ich ovládanie.

Režim šetrenia energie znižuje spotrebu, ak nie je aparát pripojený dlhší čas. Užívateľovi dáva možnosť voľby medzi nižšou spotrebou energia a presnosťou údajov o polohe znížením frekvencie vyhľadávania a ukladania údajov o polohe.

Z môjho pohľadu rozhodne najvýznamnejšou je možnosť pokročilejšieho fotografovania na diaľku, ci registrácia viacerých  fotoaparátov v aplikácii. Update priniesol možnosť meniť režimy fotoaparátu (P,A,S,M), čas, clonu, ISO, expozíciu a vyváženie bielej. Toto ovládanie je momentálne dostupné pre modely Nikon D850, D500, D7500 a D5600.

S aplikáciou SnapBridge 2.0 sú kompatibilné fotoaparáty Nikon D850, D500, D7500, D5600, D3400, COOLPIX A900, A300, B700, B500, W100, W300.

SnapBridge 2.0 je určená pre zariadenia so systémom iOS a pre Android. Aplikácia sa aktualizuje automaticky, ak nemáte v zariadení aktualizácie zakázané.

Zdroj:
www.nikon.com
www.dpreview.com

Súvisiaci článok:

https://www.nikonblog.site/nikon-uvadza-novu-technologiu-snapbridge/

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *