Nikon-NOOR akadémia. Príležitosť pre mladých fotožurnalistov a dokumentaristov, last minute

Naša Nikon škola ponúka možnosti pre menej skúsených a začínajúcich fotografov, kde si pod vedením lektorov môžu zlepšiť svoj fotografické zručnosti. A dnes je tu exkluzívna príležitosť pre mladých fotožurnalistov a dokumentaristov, ktorí už čo-to nafotili, ovládajú svoj fotoaparát, ale chcú sa neustále zlepšovať, získavať nové skúsenosti a podnety.

Nadácia NOOR v spolupráci so spoločnosťou Nikon prináša v tomto roku už druhú sériu bezplatnej Nikon-NOOR Academy Masterclasses, ktorá sa koná v vždy v troch vybraných európskych mestách. A túto jeseň to okrem talianskeho Turína a švajčiarskeho Zürichu je v ponuke aj neďaleká Budapešť.

Nadácia NOOR je medzinárodná nezisková organizácia, ktorej cieľom je vytvárať a distribuovať dôležitú prácu fotožurnalistov a povzbudzovať tak k verejnej diskusii o problémoch. Dôležitou súčasťou aktivít nadácie sú práve vzdelávacie iniciatívy.

Už takmer desať rokov funguje spolupráca Nikonu s nadáciou NOOR na vzdelávacích programoch, ktoré povzbudzujú a podporujú mladých talentovaných fotografov po celom svete. Vďaka týmto aktivitám vzniká silné prepojenie s medzinárodnou sieťou mladých fotografov, profesionálov, kultúrnych organizácií, žurnalistických a vzdelávacích inštitúcií. Vzdelávací program Nikon-NOOR akadémie už absolvovalo 250 študentov zo 64 krajín sveta.

Na 15-tich úspešných uchádzačov o miesto v Nikon-NOOR akadémii čaká štvordňový workshop pod vedením troch fotografov – tútorov z nadácie NOOR s cieľom zdieľať skúsenosti, pracovať na portfóliách, zlepšovať sa v editácii fotografií a naučiť sa vytvárať pôsobivejšie vizuálne príbehy. Akadémia je jedinečnou príležitosťou rozvíjať vlastné videnie, vylepšiť prebiehajúce projekty, získať nové vedomosti a kontakty komornom a interaktívnom prostredí. Výučba prebieha formou intenzívnej komunikácie s fotografmi z NOOR a ostatnými účastníkmi o práci na fotografickom projekte, ale aj o nuansách medzinárodného fotografického trhu.

Jednotlivé akadémie vždy prebiehajú pod vedením jedinečnej kombinácie troch fotografov a zároveň skúsených lektorov nadácie NOOR.

Výučba v Turíne v Taliansku bude prebiehať 12. až 15. novembra 2018 pod vedením Bénédicte Kurzen, Sanne De Wilde a Francesco Zizola, v Budapešti 26. až 29. novembra s Tanya Habjouqa, Sebastian Liste a Kadir van Lohuizen a vo švajčiarskom Zürichu 3. až 6. decembra s fotografmi Tanya Habjouqa, Jon Lowenstein a Léonard Pongo.

A ako sa vlastne do projektu zapojiť? Ako sa pokúsiť získať túto výnimočnú príležitosť pre seba?

O projekt sa musíte uchádzať. Vyplníte online formulár, kde okrem kontaktných údajov pripojíte link na svoju webstránku (alebo istragram či iné portfólio), pripojíte krátky motivačný odstavec, niekoľko viet o vzdelaní a skúsenostiach a portfólio max. 40 fotografií (v PDF). A potom už len vyčkať, či vás do Nikon – NOOR akadémie vyberú.

Pozor, deadline na podávanie prihlášok je už túto nedeľu, 16.9.2018.

Informácie o Nikon-NOOR Mastreclass Academy a prihlášky nájdete tu: noorimages.com

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *