Inšpirácie z Nikon pro magazínu na papieri aj v tablete

Nikon pro magazín je medzinárodne ocenený a uznávaný magazín, ktorý raz štvrťročne inšpiruje fotografov krásnymi fotografiami rôznych žánrov, rozhovormi, testami či návodmi a tipmi, ako využiť svoj fotoaparát na maximum. Nechýbajú galérie čitateľov i súťaže.

Magazín je zameraný na profesionálnych fotografov a nadšencov a je autorsky vydávaný spoločnosťou Nikon Europe BV s vydavateľom Cedar Communications Ltd.

Objednať Nikon pro magazín si môžete na týchto stránkach v jednom zo štyroch jazykov – anglický, francúzsky, taliansky alebo nemecký.

Ale pozor, Nikon PRO magazín je dostupný (v Anglickom jazyku) aj v digitálnej forme v tablet verzii a to aj pre užívateľov iOS ako aj Androidu. Magazín je moderne zalomený a je interaktívny. Môžete ho skrolovať rôznymi smermi, otvoriť si samostatný obrázok na celú obrazovku alebo spustiť video.

Digitálna verzia časopisu stojí 2,69€ a nájdete ju v AppStore aj v Google play v aplikácii Nikon pro. Ak sa neviete rozhodnúť, či sa vám bude časopis páčiť, môžete nahliadnuť do ukážky, ktorá je zdarma na vyskúšanie. Tento diel nájdete v obchode aplikácie pod názvom Nikon Pro WILD from Ukwriting. Na tejto bezplatnej ukážke si môžete vyskúšať kvalitu, spôsob ovládania a zobrazovania magazínu.

Akonáhle si stiahnete daný diel, zobrazí sa v aplikácii vo vašej galérii a môžete ho pozerať a čítať aj off line.

Samotná aplikácia má tri hlavné záložky. Store (obchod), kde si môžete zakúpiť a stiahnuť jednotlivé vydania časopisu, My Library (moja knižnica), kde nájdete vami zakúpené a stiahnuté vydania a link na web spoločnosti Nikon. Vľavo dole ešte nájdete oíkonku na zmenu jazyka, ale aj keď som si zmenil z anhličtiny na nemčinu či ruštinu, nič sa neudialo. Jediný výsledok bol, že sa mi v knižnici nezobrazoval stiahnutý diel magazínu. Odporúčam teda používať zatiaľ aplikáciu v angličtine.

Samotný časopis sa mi páči, zakúpil som si hneď aktuálnu verziu Nikon pro Winter 2018. Páči sa mi minimalistický moderný dizajn, obsah textový a samozrejme fotografický.

Tak čo, necháte sa inšpirovať?

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *