Fotka NIKONBLOGU 2023: 5. kolo – Príroda v zajatí človeka

Nasledujúce dva mesiace by sme vás radi pozvali na fotografovanie prírody. Chceli by sme ale, aby vaše snímky nejakým spôsobom zobrazovali ekologickú tému. My ľudia sme toho pre svoju chamtivosť a krátkozrakosť už veľa na našej krásnej zemi pokazili. Naša rozpínavosť, dobývanie nerastných surovín a z toho zanášanie našej zeme vrátane jej atmosféry odpadom rôzneho druhu nabrali gigantické rozmery. Aj keby sa nemali splniť všetky výstrahy (vôbec ich nepopieram, ani nepodsúvam, nie som odborník) a prognózy, všetci cítime, že náš vzťah k Zemi nie je v poriadku.

Foto: Alexander Abero, Appolinary Kalashnikova, Sebastian Mark, Naja Bertolt Jensen | Unsplash

Ukážte nám na túto tému svoj pohľad. Môžete skúsiť zachytiť mračná dymu z komínov fabrík zlievajúce sa s mrakmi na oblohe. Les odpadkov, farebné fľaky chemických škvŕn v jazerách alebo pôde. Urobte to tak expresívne, ako to dokážete.

Foto: Timo Volz | Unsplash

Aby však naše piate kole nebolo iba depresívne, budeme vďační aj za pozitívne príklady. Môžu nás povzbudiť hoci len k malým pozitívnym krôčikom v našom bezprostrednom okolí. Od ošetreného zlomeného stromčeka cez zelené bývanie až po veľké riešenia zelenej energie. V mesiaci september a október teda budeme čakať vaše fotografie s ekologickou témou.

Foto: Victor | Unsplash

Tešíme sa na ne. Nahrávajte ich ako komentár k našej výzve na Facebooku
Nezabudnite, hráme o celkovú ročnú výhru v podobe krásneho mirrorless fotoaparátu Nikon Z fc s objektívom. Stačí sa umiestniť medzi trojicou najlepších v rámci jedného kola a ste vo finále! 

Zdieľaj

Jeden komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *