Dizajnérske ocenenia pre Nikon

V minulom roku predstavil Nikon niekoľko zaujímavých noviniek. Najväčšie nadšenie vyvolal nový model D850, ktorý už zakrátko po predstavení získal prvé ocenenia kvality. Úspechy spolu s nižším ale vydareným modelom D7500 žne aj naďalej. Tentokrát v dizajnérskych súťažiach.

Red Dot Award: Product Design 2018

Aj v tomto roku ocenili pod záštitou Design Zentrum Nordrhein Westfalen v Nemecku odborníci na dizajn výrobky z celého sveta značkou Red Dot Award. Hodnotili viac ako 6 300 inovácií od rôznych spoločností a dizajnérov z 59 krajín z celého sveta.

V merku poroty bol nielen dizajn, ale aj dobrá kvalita výrobku. Hodnotená bola najmä inovatívnosť, funkčnosť a životnosť produktov. Značku Red Dot v tomto roku získali aj dva produkty spoločnosti Nikon – digitálne zrkadlovky Nikon D850 a D7500.

iF DESIGN AWARD 2018

Práve pred mesiacom boli vyhlásené aj výsledky obdobného ocenenia iF Design Award, ktoré udeľuje spoločnosť iF International Forum Design GmbH. iF Design Award patrí medzi najprestížnejšie dizajnérske súťaže s viac ako 60-ročnou tradíciou.

V tomto prípade vyberali odborníci z konkurencie viac ako 6 400 príspevkov z 54 krajín. Medzi ocenené v kategórii produkt, zaradila porota aj Nikon D850, D7500 a kompaktný fotoaparát Coolpix W300. Získali tak s ostatnými ocenenými status výnimočných a kvalitných produktov.

Ocenené produkty Nikon:

DIGITÁLNA JEDNOOKÁ ZRKADLOVKA – NIKON D850Fotoaparát D850 je najnovší TOP model spoločnosti Nikon, ktorý poskytne fotografom používajúcim plnoformátové fotoaparáty neprekonateľnú kombináciu rozlíšenia, rýchlosti a citlivosti na svetlo. Predstavuje ideálnu voľbu pre fotografov, ktorí potrebujú slobodu pri dosahovaní úžasných snímok bez kompromisov. Model D850 exceluje vo všetkých oblastiach, vďaka čomu je ideálnym fotoaparátom pre profesionálov.

DIGITÁLNA JEDNOOKÁ ZRKADLOVKA – NIKON D7500

D7500 je pokročilá digitálna jednooká zrkadlovka, ktorá obsahuje množstvo inovácií uznávaného modelu D500 v ľahkom, odolnom a cenovo dostupnejšom tele. Obrazový snímač s rozlíšením 20,9 milióna pixelov a širokým rozsahom citlivosti ISO z nej robia v rukách vášnivého fotografa schopný a všestranný nástroj.

KOMPAKTNÝ DIGITÁLNY FOTOAPARÁT – COOLPIX W300
COOLPIX W300 je odolný kompaktný digitálny fotoaparát, ktorý je vodotesný do hĺbky 30 m, zvládne nárazy alebo pády z výšky až 2,4 m a ponúka vysoký výkon s možnosťou snímania videosekvencií v rozlíšení 4K UHD. Tento odolný fotoaparát je vybavený množstvom intuitívnych funkcií na snímanie akčných výletov, turistiky, kempovania, lyžovania či len oddychovania na pláži.

Zdroj:
Tlačová správa Nikon
www.nikon.com/news

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *