Delly Carr: Môj život je boj s časom

Spomínate si na túto fotografiu, ktorá sprevádzala uvedenie Nikonu D850 na trh?

Fotografia je z dielne známeho športového fotografa a austrálskeho Nikon ambasádora Dellyho Carra.

Až teraz po roku a pol od predstavenia D850-ky prichádza emotívne video, ktoré je o živote. Živote, ktorý nám prináša do cesty momenty, na ktoré nás dopredu nikto nepripraví, ktoré nečakáme a oni sú zrazu tu. Momenty, ktoré v sekunde prekazia naše plány a akoby na chvíľu zastavili svet okolo nás. Nečakajú, zrazu sú tu a menia naše životy.

“Ako športový fotograf zaznamenávam prchavé momenty, môj život je boj s časom a všetko sa môže v momente zmeniť.”

Pred uvedením D850 si Nikon vybral Delly, aby pre kampaň nafotil komerčné športové fotografie. Ale život to zariadil inak. Tesne pred fotením, 25. augusta 2017 dostal Delly mozgovú príhodu. Nedokázal vziať do rúk svoj fotoaparát.

Nemohol to byť koniec. Dellyho túžbou bolo opäť zdvihúť svoj fotoaparát a objektívy. Jemnú motoriku si trénoval so špáradlami, ktoré vysypal na stôl a ukladal do malého pohárika. Boli dni, keď sa jeho motivácia vytrácala, až kým neprišiel tefonát z Nikonu so správou, že na Dellyho počkajú koľko bude treba. Po troch mesiacoch sa Delly vrátil a do práce sa vrhol s novou silou a túžbou začať na novej úrovni. Na scénu sa do boja postavili dvaja skvelí šermiari.

“Šerm, Nikon a moje grécke korene sú obrazom môjho života.”

Delly celú kariéru fotí s Nikonmi, a keď po prvýkrát vzal do rúk D850, cítil, akoby mu bol dôverne známy. OK, poďme do práce!

“Pri športovej fotografii musíte byť v pohybe, bojovníci a atléti nečakajú, kým budete pripravení. Môj život je boj s časom, ale s každým dňom sú moje ruky a nohy silnejšie. Čas na tejto planéte je pre nás krátky. Každý záber, ktorý spravím, chcem, aby ma posunul, aby sa skutočne počítal a to sa mi dnes podarilo.”

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *