Čo skrýva brašna profesionálnej fotografky automobilov Amy Shore

V minulom diele seriálu „Čo skrýva brašna profíka“ sme zistili, čo schováva vo fotobrašni Ross Harvey, svadobný a street fotograf. Dnes sa pozrieme na Amy Shore, fotografku z anglického Leicester, ktorá nádherne fotografuje automobilový šport a dokumentuje nielen športové, ale aj iné automobilové podujatia, výstavy a udalosti. No a musím povedať, že som bol prekvapený, ako pekne to robí a s akými objektívmi. Nemala to pritom ľahké, aby sa v danom žánri uplatnila. Keď klienti videli mladú a krásnu dievčinu s relatívne malou fotovýbavou, pochybovali o tom, či dokáže splniť úlohu. Našťastie to vždy končilo veľkým „WOW, tieto zábery sú nádherné a páčia sa mi…“ Je to zadosťučinenie za to, že svoju prácu robíte zo srdca.

Sám by som čakal, že pri tomto žánri bude brašna fotografa plná ťažkých a svetelných zoomov či extrémnych teleobjektívoch. Mýlil som sa. Amy si vystačí s niekoľkými svetelnými objektívmi s pevným ohniskom a jediný zoom, ktorý si kúpila len prednedávnom, je AF-S 70-200mm vo svetelnosti f/2,8. Podľa Amy sa autá fotografujú podobne ako ľudia. I pri aute možno objaviť uhol záberu či svetlo, v ktorom vyzerá najlepšie a pri ktorom najlepšie vynikne jeho charakter. Často fotografuje výnimočné autá s ich majiteľmi, kde je dôležité nadviazať kontakt a objaviť personalitu človeka, ktorý ju vkladá do svojho auta, čo vidieť napríklad v úpravách veteránov či interiéru auta. A práve to ju baví, komunikovať a objavovať krásu individuality, auta aj jeho majiteľa.

Jej základný setup, bez ktorého sa nepohne, je Nikon D850 s 35mm objektívom Nikkor so svetelnosťou f/1,4. Slúži na dokumentovanie a zachytávanie celkových záberov i výrezov z celku.

Nikon D850

Nikon D5 + AF-S Nikkor 85mm f/1,4G

Na vzdialenejšie zábery a portréty používa profi zrkadlovku Nikon D5 s objektívom Nikkor AF-S 85mm f/1,4 G a dokáže ním fotografovať nádherné portréty so snivou atmosférou. Ako som už písal vyššie, jediným zoomom, ktorý slúži na to, aby fotografovala situácie, v ktorých sa nedá priblížiť k objektu, je spomínaný AF-S 70-200mm.

Nikon AF-S Nikkor 70-200mm f/2.8E FL ED VR

No a posledným objektívom pre fotografie zvnútra áut je Nikkor AF-S 24mm f/1,4 G.

Trojica svetelných f/1,4 objektívov s pevnou ohniskovou vzdialenosťou. 24mm, 35mm a 85mm

Nikon video o taške fotografa

Video o fotografovaní Mercedes veterána

Amy prajem ešte veľa krásnych záberov, ktoré sa jej darí s uvedenou technikou vytvárať a veľa zážitkov s individualitami medzi autami a klientmi.

Kto by ste sa chceli pokochať nádhernými „automotive“ zábermi alebo si nechať nafotiť svojho štvornohého miláčika, tu nájdete viac o Amy Shore: https://amyshorephotography.com/

Fotografie áut: Amy Shore (z videa na Youtube), produktové fotografie: Nikon corp.

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *